Hipp Kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą po 4. miesiącu bezmleczna 200 g Bio
- Hipp
-
4062300326200
-
1 dzień + czas dostawy
Ukończenie 4 miesiąca życia to najlepszy czas na rozpoczęcie rozszerzania diety dziecka. Nadal kluczową rolę w diecie odgrywa mleko matki, jednak niewielkie ilości dostosowanych do wieku dziecka produktów pozytywnie kształtują nawyki żywieniowe. Hipp Kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą po 4. miesiącu bezmleczna 200 g Bio to najlepszy sposób na to, by maluszek zaczął poznawać nowe smaki.
Bezmleczna Hipp Kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą po 4. miesiącu powstała wyłącznie z ekologicznych składników pochodzących od sprawdzonych dostawców. W kaszce można znaleźć ekologiczne zboża, które są hodowane bez dodatków sztucznych nawozów. Kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą posiada zbilansowany skład dostosowany do potrzeb żywieniowych dzieci, które ukończyły 4 miesiąc życia i są gotowe na rozszerzanie diety. Produkt jest pozbawiony cukru, sztucznych barwników czy wzmacniaczy smaku - został wzbogacony witaminą B1. Kaszka bezglutenowa jest łatwo przyswajalna i odpowiednio strawna dla małego brzuszka.
Hipp to matka będąca liderem w produkcji ekologicznej żywności dla dzieci już od urodzenia. Claus Hipp jako pionier rolnictwa ekologicznego przyczynił się do rozwoju marki, która sięga wyłącznie po to, co najlepsze. Zakłady produkcyjne marki Hipp są “climate friendly” - korzystają z odnawialnych źródeł energii i stosują ekologiczne opakowania nadające się do recyclingu. Hipp zapewnia ponad 260 kontroli podczas każdego etapu produkcji.
Szczegóły - Hipp Kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą po 4. miesiącu bezmleczna 200 g Bio
- Producent: Hipp
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 4062300326200
- EAN: 4062300326200
- Wymiary: 19.9 x 12.9 x 4.8 cm
Składniki - Hipp Kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą po 4. miesiącu bezmleczna 200 g Bio
Pełnoziarnista mąka jaglana* 36%, grysik ryżowy* 34%, mąka kukurydziana* 30%, witamina B1, *z rolnictwa ekologicznego.
Wartości odżywcze
W 100 g proszku (% zalecanego dziennego spożycia**):
- Wartość energetyczna: 1652 kJ / 390 kcal,
- Tłuszcz: 2,0 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g, węglowodany, w tym: 81,7 g,
- w tym cukry**: 0,7 g,
- Błonnik: 3,0 g,
- Białko: 9,7 g,
- Sól***: <0,05 g,
- Sód****: <0,02 g,
- Tiamina (B1): 1,4 mg (280%).
W przygotowanej porcji (% zalecanego dziennego spożycia**):
- Wartość energetyczna: 753 kJ / 179 kcal,
- Tłuszcz: 5,1 g,
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,6 g, węglowodany, w tym: 28,5 g,
- w tym cukry**: 10,6 g,
- Błonnik: 1,2 g,
- Białko: 4,1 g,
- Sól***: 0,08 g,
- Sód****: 0,03 g,
- Tiamina (B1): 0,39 mg (78%).
*zgodnie z RWS,
**zawiera naturalnie występujące cukry,
***zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Wartości odżywcze w porcji mogą się różnić w zależności od sposobu przygotowania.
Standardowy sposób przygotowania na porcję: 22 g kaszki HiPP + 18,8 g mleka HiPP COMBIOTIK + 200 ml wody
Sposób przygotowania i przechowywania
Z mlekiem modyfikowanym: 22 g kaszki + 18,8 mleka modyfikowanego (np. HiPP 2 Combiotik) + 200 ml wody
1. Zagotuj 200 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C***.
2. Do miseczki wsyp 18,8 g mleka modyfikowanego oraz 22 g (3-4 łyżki stołowe) kaszki. Dodaj przestudzoną wodę i zamieszaj.
3. Pozostaw na ok. 1 min do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę.
Z mlekiem hipoalergicznym (HA): Kaszkę jaglaną z ryżem i kukurydzą BIO możesz przygotować także z mlekiem HA. Postępuj analogicznie do sposobu przygotowania z mlekiem modyfikowanym (patrz powyżej).
Jako bezmleczna kaszka zbożowa z owocami: Zagotuj 100 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C***. Wsyp do miseczki 2 łyżki stołowe (11 g) kaszki. Dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj. Dodaj 3/4 słoiczka (ok. 95 g) dowolnych owoców HiPP BIO (np. Gruszki Williamsa) oraz łyżeczkę Oleju rzepakowego HiPP BIO i pozostaw do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę.
*** Aby uzyskać odpowiednia konsystencję, nie używaj do przygotowania kaszki zbyt gorącej wody.
Ważne informacje:
Dla zdrowia Twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki.
Zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem.
Po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. Przechowuj ją w higienicznych warunkach, w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu.
Nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!).
W celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej.
Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka.
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu – przed użyciem upewnij się, że opakowanie nie zostało naruszone. Foliowe opakowanie gwarantuje optymalną świeżość i zachowanie aromatu produktu. Kaszkę przechowuj w suchym miejscu, w pokojowej temperaturze. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 2 tygodni po otwarciu. Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Ostrzeżenia i pozostałe informacje
Unijne logo rolnictwa ekologicznego.
Informacja alergenna
Nie zawiera: gluten, mleko
Dane producenta
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też:
Kaszka jaglana Hipp z ryżem i kukurydzą skusiła mnie swoim składem składem. Nie zawiera cukru, a to jest dla mnie bardzo istotne przy rozszerzaniu diety u dziecka. Kaszka zawiera witaminę B1 oraz bezglutenowe zboża. Dobra cena za 200 gramowe opakowanie. Bardzo szybka w przygotowaniu, zarówno z mlekiem jak i bez z dodatkiem owoców. Mojemu maluszkowi bardzo smakuje i zapewnia sytość. Myślę, że to najlepsza recenzja.