Holle Kaszka kukurydziana z tapioką bezmleczna bez glutenu 250g EKO 250 g Bio

  • Holle
  • 7640161872400
Kaszka kukurydziana z tapioką po 4. miesiącu Nie zawiera glutenu. Bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry). Produkt z pełnego przemiału. Dla niemowląt powyżej 4 m-ca życia. Składniki: mąka kukurydziana* 74%, mąka ryżowa pełnoziarnista* 17%, tapioka* 9%, tiamina (zgodnie z przepisami...

13.23 zł

Cena za kg : 52.92zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

Opis

Kaszka kukurydziana z tapioką to propozycja popularnego producenta zdrowej żywności Holle. Firma specjalizuje się w wytwarzaniu produktów skierowanych do dzieci i niemowląt i opracowanych ze szczególnym uwzględnieniem ich potrzeb związanych z wiekiem. Kaszka z tapioką przeznaczona jest dla niemowląt powyżej czwartego miesiąca życia.

Tapioka to lekkostrawna i pożywna kasza, którą otrzymuje się z egzotycznej rośliny maniok. Jest bardzo popularna wśród mieszkańców Ameryki Południowej głównie ze względu na właściwości hipoalergiczne i brak glutenu w składzie. To właśnie ten rodzaj kaszy wykorzystuje Holle w proponowanym produkcie łączącym tradycyjną mąkę kukurydzianą z tapioką. Wykorzystane składniki pochodzą z certyfikowanych upraw biologicznych, tym samym gwarantując najwyższą jakość nabywanego produktu. Kaszkę można przygotowywać w dowolny sposób, sprawdzi się w połączeniu z dowolnie wybranym mlekiem, a nawet samą wodą.

Kaszka kukurydziana z tapioką to:

  • wspaniałe urozmaicenie codziennego jadłospisu
  • produkt łatwy i szybki w przygotowaniu, nie traci jednak pod wpływem temperatury żadnych składników odżywczych
  • pożywna przekąska, którą można łączyć z innymi produktami od firmy Holle
  • ekologiczna propozycja nie zawierająca sztucznych cukrów ani konserwantów

Opakowanie kaszki kukurydzianej z tapioką to 250 gramów produktu, co stanowi około 10 sugerowanych porcji spożycia. Kaszkę należy przygotowywać zgodnie z instrukcjami znajdującymi się na etykiecie, różniącymi się od siebie w zależności od doboru składników (mlecznych lub bezmlecznych). Produkt może stanowić dodatek do diety dziecka, nie może zaś być traktowany jako zamiennik zbilansowanych pokarmów.

Holle już od kilkudziesięciu lat zdobywa doświadczenie w produkcji ekologicznej żywności przeznaczonej dla dzieci i niemowląt. Dzięki nieustannej wrażliwości na zmieniające się potrzeby konsumentów, a także zmiany technologiczne pojawiające się w zakresach procesów produkcji, Holle wciąż podnosi swoje kompetencje i buduje silną pozycję na rynku. Firma, poza kaszkami ekologicznymi, oferuje także bioherbatki, muesli, musy, dania w słoiczkach i wiele innych produktów.

  • Nie zawiera glutenu.
  • Bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry).
  • Produkt z pełnego przemiału.
  • Dla niemowląt powyżej 4 m-ca życia.

Składniki: mąka kukurydziana* 74%, mąka ryżowa pełnoziarnista* 17%, tapioka* 9%, tiamina (zgodnie z przepisami prawa).
*produkt rolnictwa ekologicznego

Wartość odżywcza w 100 g:
wartość energetyczna 1624 kJ/384 kcal
-tłuszcz 2,2 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,5 g
-węglowodany 80,0 g, w tym cukier 0,9 g
-białko 8,4 g
- sól 0,019 g
-tiamina 1,233 mg.

Wartość odżywcza w porcji kaszki z dodatkiem mleka**:
wartość energetyczna 685 kJ/163 kcal
-tłuszcz 4,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,5 g
-węglowodany 24,7 g, w tym cukier* 4,9 g
-białko 5,3 g
- sól 0,125 g
-tiamina 0,345 mg.
* naturalny cukier w składzie
** jedna paczka kaszki wystarcza na 10 porcji lekkostrawnego posiłku
Analiza podlega powszechnie przyjętym wahaniom wartości.

MOŻLIWE SPOSOBY PRZYGOTOWANIA POSIŁKU PO 4 MIESIĄCU ŻYCIA:

  • POSIŁEK Z MLEKIEM MODYFIKOWANYM: Przygotuj 170 ml mleka (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), wsyp 18 g kaszki (ok. 3-4 łyżek). Pozostawić do napęcznienia i ostudzić do temperatury spożywania (ok. 37°C) – gotowe.
  • KASZKA Z MLEKIEM: 100 ml wody i 100 ml mleka zagotować i ostudzić do temp ok. 50°C. Płyn przelać na talerz i rozmieszać z 25 g kaszki (ok. 5 łyżek). Pozostawić do napęcznienia i ostudzić do temperatury spożywania (ok. 37°C) – gotowe.
  • POSIŁEK Z MLEKIEM MATKI: Rozmieszać 25 g kaszki (ok. 5 łyżek) ze 130 ml gorącego mleka matki – gotowe. Uwaga: aby zachować cenne substancje odżywcze należy podgrzać mleko matki do temp. nie wyższej niż 40°C.
  • KASZKA BEZMLECZNA: 200 ml wody zagotować i ostudzić do temp ok. 50°C. Dodać 25 g kaszki (ok. 5 łyżek) i 1 łyżeczkę BIO oleju dla dzieci, wymieszać do uzyskania wymaganej konsystencji – gotowe.
  • BEZMLECZNA KASZKA ZBOŻOWA Z OWOCAMI LUB WARZYWAMI: Zmieszaj 20 g kaszki (ok. 4 łyżki) ze 100 g świeżych owoców lub 100 g owoców zblendowanych i 1 łyżeczką BIO oleju dla dzieci. W razie potrzeby należy dodać wodę (przegotowaną, temp. 50°C).Opcjonalnie można dodać 160 g ciepłych zblendowanych warzyw. Do tego dodać 2 łyżeczki BIO oleju dla dzieci.

MOŻLIWY SPOSÓB PRZYGOTOWANIA POSIŁKU PO 6 MIESIĄCU ŻYCIA:
150 ml wody zagotować i ostudzić do temp ok. 50°C. Najpierw dodać 5 miarek mleka Holle 2, a następnie 18 g kaszki (3-4 łyżki stołowe) wymieszać – gotowe. Od 10 miesiąca życia można przygotowywać posiłki z mlekiem Holle 3.
1 łyżka kaszki = 5g
1 łyżeczka BIO oleju dla dzieci Holle = 4g

Dane producenta: Holle baby food AG, Lörracherstrasse 50, 4125 Riehen, Szwajcaria

Szczegóły - Holle Kaszka kukurydziana z tapioką bezmleczna bez glutenu 250g EKO 250 g Bio

Opinie

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt