Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie
- Buchmann
-
9788328037854
Opis
Nowe wydanie jednej z najpiękniejszych książek kulinarnych
Samar Khanafer zaprasza nas w kulinarną podróż po Libanie. Tamtejsza kuchnia jest niezwykle różnorodna - zarówno pod względem smaku, jak i kolorystyki. Potrawy są niezwykle łatwe do przygotowania, a przy tym bardzo zdrowe. Bogata, aromatyczna, zdrowa i smaczna - to właśnie kuchnia libańska. W książce znalazło się ponad 100 przepisów na dania charakterystyczne dla regionu. Fotografie do książki przygotował znakomity duet Zielińskich.
Autorka: pół-Polka, pół-Libanka. Uczestniczka trzeciej polskiej edycji programu "MasterChef", której umiejętności docenili między innymi Gordon Ramsay i Michel Roux. Z pasji projektantka grafiki, która po godzinach od zawsze relaksuje się w kuchni. Prowadzi cykliczne warsztaty
z kuchni arabskiej oraz blog o tematyce okołokulinarnej: www. blogsamar. com o kuchni pisze dla portalu NaTemat, publikuje w magazynach "KUKBOOK", "Kuchnia" oraz "Smak". Częsty gość programów telewizyjnych.
Szczegóły - Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie
- Tytuł: Hummus, za'atar i granaty. Kulinarna podróż po Libanie
- Autor: Samar Khanafer
- Wydawnictwo Buchmann
- Oprawa: Twarda
- Rok wydania: 2016
- Ilość stron: 320
- Format: 11x17.5 cm
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788328037854
- Język: polski
- Podtytuł: Kulinarna podróż po Libanie
- Nr wydania: 1
- ISBN: 9788328037854
- EAN: 9788328037854
- Wymiary: 21.6x27.5x2.7 cm
- Powiązane tematy: Zdrowe nawyki