Incola Makaron Tonarelli bezglutenowy 250 g

Wszystkie produkty Incola certyfikowane są przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Mąka gryczana jest produktem bezglutenowym, niealergizującym. Pieczywo z dodatkiem mąki gryczanej utrzymuje dłuższą świeżość. Nadaje się do dań z niskim indeksem glikemicznym –...

10.57 zł

Cena za kg : 42.28zł

Dodaj do schowka

Opis

Wszystkie produkty Incola certyfikowane są przez Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Mąka gryczana jest produktem bezglutenowym, niealergizującym. Pieczywo z dodatkiem mąki gryczanej utrzymuje dłuższą świeżość. Nadaje się do dań z niskim indeksem glikemicznym – doskonała dla diabetyków i osób dbających o szczupłą sylwetkę. Gryka jest dobrym źródłem cynku, miedzi, manganu, żelaza, potasu, fosforu. Dodatkowo jest zasobna w witaminy z grupy B (tiamina, ryboflawina pirydoksyna).

Składniki: Mąka kukurydziana, skrobia kukurydziana, płatki ziemniaczane, glukoza.

Wartości odżywcze:
Białko 4
Błonnik 1,5
Cukry 1,5
kcal 345
kJ 1450
Kwasy 0,4
Sól 0,18
Tłuszcz 2
Węglowodany 77

Informacja alergenna: Bez dodatku: gluten, pszenica, jaja, soja, mleko.

Sposób przechowywania: Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Sposób użycia: Do lekko osolonej gotującej się wody wsyp żądaną porcję makaronu. Ilość wody powinna stanowić przynajmniej czterokrotną objętość suchego makaronu. Delikatnie mieszając gotuj od 6-10minut, w zależności od upodobania twardości.

Dane producenta: Gluten Free Solutions Poland Sp. z o.o.
ul. Komorowicka 110, Bielsko-Biała 43-292

Szczegóły - Incola Makaron Tonarelli bezglutenowy 250 g

Opinie

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt