Kawa zbożowa Inka bezglutenowa 100 g

  • Inka
  • 5901154045969
Rozpuszczalna kawa zbożowa Produkt bezglutenowy. Składniki: zboża 75% (jęczmień, żyto), cykoria-prażona; Wartość odżywcza w 100 g: wartość energetyczna 1430kJ/339kcal; tłuszcz 0,1g; w tym kwasy nasycone 0,1g; węglowodany 72g; w tym cykry 15g; białko 3,9g; sól 0,21g; Inka bezglutenowa to innowacyjny...

9.99 zł

-9%

10.99 zł

Cena za kg : 99.9zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

Opis

Naturalna kawa zbożowa Inka gości na naszych stołach już od 1971 roku. Przepadają za nią nie tylko dorośli, lecz także i dzieci. To doskonała i bezpieczna alternatywa dla napojów kofeinowych, od lat cenią ją osoby zmagające się między innymi z nadciśnieniem tętniczym. Teraz jej wyrazisty smak okraszony lekką goryczką, mogą docenić nie tylko smakosze napojów zbożowych, lecz również osoby chorujące na celiakię i przebywające na restrykcyjnej diecie bezglutenowej! Odkryj niezwykłe połączenie prażonych zbóż, których odpowiednio dobrana kompozycja zapewnia niezastąpiony i oryginalny smak. 
 
Inka bezglutenowa posiada certyfikat Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej. Jej proces produkcji podlega ścisłej i skrupulatnej kontroli, a gluten znajdujący się w ziarnach zostaje w całości usunięty z gotowego produktu, dlatego bez obaw mogą sięgać po nią osoby, które dotychczas z powodów zdrowotnych musiały bezwzględnie unikać wszelkich wyrobów zbożowych.
 
Opakowanie 100 g zawiera około 25 sugerowanych porcji produktu. Kawa zbożowa Inka bezglutenowa nie zawiera konserwantów, barwników ani sztucznych słodzików. Może być spożywana przez kobiety w ciąży i osoby z wrażliwym żołądkiem. Ciesz się jej wyjątkowym smakiem każdego dnia!

Produkt bezglutenowy.

Kawa zbożowa Inka bezglutenowa jest idealnym produktem dla osób dorosłych jak i dla dzieci. Przeznaczona dla wszystkich, którzy chcą ograniczyć codzienne spożycie kofeiny, bądź ją wyeliminować. Idealna alternatywa dla kobiet w ciąży i kobiet w okresie laktacji. Sprawdzi się również u osób unikających wyrobów zbożowych.

Jak prawidłowo zaparzyć kawę Inkę?

2 czubate łyżeczki kawy należy wsypać do kubka, po czym zalać go ok. 200 ml gorącej wody. Pamiętajmy, żeby nie zalewać go wrzątkiem. Kawę Inkę można zalać również mlekiem jak zwykłe kakao - tak jak robiły to nasze babcie.

Kawa Inka jest bardzo dobrą alternatywą dla zwykłej kawy, która jednak zawiera kofeinę. Zapewni chwilę relaksu osobom, które z różnych względów nie mogą spożywać tradycyjnej kawy. Jej bezglutenowa wersja stworzona jest z myślą o tych, którzy ze względów zdrowotnych muszą zrezygnować z produktów zbożowych.

Jedno opakowanie kawy Inki bezglutenowej zawiera 100 g, czyli około 25 porcji produktu. Kawa Inka bezglutenowa jest bezpiecznym produktem, ponieważ nie zawiera sztucznych słodzików, barwników ani konserwantów. Sprawdzi się zarówno rano, jak i wieczorem.

Wyprodukowana przez PolBioEco, jednego z największych producentów i dystrybutorów żywności ekologicznej w Polsce.

Składniki: zboża 75% (jęczmień, żyto), cykoria-prażona;

Wartość odżywcza w 100 g:

  • wartość energetyczna 1430kJ/339kcal;
  • tłuszcz 0,1g;
  • w tym kwasy nasycone 0,1g;
  • węglowodany 72g;
  • w tym cykry 15g;
  • białko 3,9g;
  • sól 0,21g;

Sposób przygotowania: wsyp do kubka 2 pełne łyżeczki inki (4g). Zalej gorącą, ale nie wrzącą wodą (200ml),. Można zalać gorącym ale nie wrzącym mlekiem.

Sposób przechowywania: Szczelne zamknięte opakowanie przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dane producenta: "GRANA" sp. z o o., ul. Piłsudskiego 1, 32-050 Skawina

Dane dystrybutora:  PolBioEco Polska Sp. z o.o.Ul. Do Dysa 5 20-149 Lublin

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Kawa zbożowa Inka bezglutenowa 100 g