Knorr Domowe Smaki Żurek w proszku 54 g
- Knorr
-
8718114706276
W zestawie najtaniej >>
Opis
Na szczęście tą pyszną zupę można już szybko i prosto przygotować. Dodaj do niej swoje ulubione składniki. Ziemniaki, kiełbasa albo boczek, marchewkę, chrzan, grzyby, makaron, jajko to tylko niektóre z pomysłów. Więcej przepisów na żurek znajdziesz naszej stronie.
Doskonały smak leży w naszej naturze
W skład produktów Knorr wchodzą najlepsze warzywa, zioła lub przyprawy uprawiane z poszanowaniem natury. Zbieramy je wtedy, gdy są odpowiednio dojrzałe i suszymy tak, by zachować ich naturalny smak i aromat.
Szczegóły - Knorr Domowe Smaki Żurek w proszku 54 g
- Producent: Knorr
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 8718114706276
- EAN: 8718114706276
- Wymiary: 16 x 13 x 1 cm
- Powiązane tematy: szybkie posiłki
Składniki - Knorr Domowe Smaki Żurek w proszku 54 g
Mąka: żytnia (17%), pszenna, skrobia, sól, ziemniaki (8,8%), boczek wieprzowy (8,1%) (boczek, sól), tłuszcz palmowy, preparat serwatkowy (mleko), maltodekstryna, cukier, laktoza, wzmacniacze smaku: glutaminian monosodowy, guanylan disodowy, inozynian disodowy, kwas: kwas cytrynowy, czosnek, pieprz, ekstrakt drożdżowy, majeranek, liść laurowy, cebula (0,6%), aromaty, aromat dymu wędzarniczego.
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza przyrządzonej zupy 100 ml:
- Energia: 120 kJ/30 kcal,
- Tłuszcz: 0,8 g,
- w tym kwasy nasycone: 0,5 g,
- Węglowodany: 4,5 g,
- w tym cukry: 1 g,
- Błonnik: 0,2 g,
- Białko: 0,8 g,
- Sól: 0,95 g.
W 1 porcji**:
- Energia: 300 kJ/75 kcal,
- Tłuszcz: 2 g,
- w tym kwasy nasycone: 1,5 g,
- Węglowodany: 11 g,
- w tym cukry: 2,5 g,
- Błonnik: 0,5 g,
- Białko: 2 g,
- Sól: 2,4 g.
% RWS* w porcji**:
- Energia: 4%,
- Tłuszcz: 3%,
- w tym kwasy nasycone: 8%,
- Węglowodany: 4%,
- w tym cukry: 3%,
- Błonnik -,
- Białko: 4%,
- Sól: 40%.
*% referencyjnej wartości spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).
**1 porcja = 250 ml. Opakowanie wystarcza do przygotowania 3 porcji zupy.
Sposób przygotowania i przechowywania
- Zawartość torebki wsyp do 750 ml zimnej wody i dokładnie wymieszaj.
- Doprowadź do wrzenia i gotuj około 5 minut na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając.
Rada szefa kuchni Knorr: Żurek możesz podać z jajkami ugotowanymi na twardo. Dobrze smakuje również z podsmażoną kiełbasą. Odrobina chrzanu nada żurkowi ostrzejszego smaku.
Przechowywać w suchym, chłodnym i zaciemnionym miejscu.
Informacja alergenna
Zawiera: Mleko, Żyto, Pszenica. Może zawierać: Seler, Jaja.
Dane producenta/dystrybutora
Unilever Polska Sp. z o.o., Al. Jerozolimskie 134, 02-305 Warszawa