Kolory smaku warzywa i owoce czerwone pomarańczowe fioletowe zielone białe
- Olimp Media
-
9788377071915
Czy wiesz, że kolory warzyw i owoców bardzo wiele mówią o ich właściwościach zdrowotnych? Czerwone mają korzystny wpływ na układ krążenia i poziom cholesterolu, pomarańczowe i żółte chronią wzrok, fioletowe opóźniają starzenie i pomagają w walce z nadwagą, białe mają właściwości antybakteryjne oraz...
Opis
Czy wiesz, że kolory warzyw i owoców bardzo wiele mówią o ich właściwościach zdrowotnych? Czerwone mają korzystny wpływ na układ krążenia i poziom cholesterolu, pomarańczowe i żółte chronią wzrok, fioletowe opóźniają starzenie i pomagają w walce z nadwagą, białe mają właściwości antybakteryjne oraz antywirusowe.
Każdy rozdział poświęcony jest warzywom i owocom w danym kolorze. Znajdziesz tu przepisy na sałatkę z czerwonej kapusty z granatem, smażone bakłażany z fetą, zupę krem z zielonego groszku czy białe szparagi z masłem czosnkowym.
Szczegóły - Kolory smaku warzywa i owoce czerwone pomarańczowe fioletowe zielone białe
- Wydawnictwo Olimp Media
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2018
- Ilość stron: 192
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788377071915
- Język: polski
- Podtytuł: Czerwone Pomarańczowe Fioletowe Zielone Białe
- Nr wydania: 1
- ISBN: 9788377071915
- EAN: 9788377071915
- Wymiary: 16.5x22.5x1.6 cm
- Powiązane tematy: Zdrowe nawyki