Księga mięsa

Lepiej rzadziej, ale dobrze! Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść? Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym, a od mistrzów w fachu rzeźnickim dowiecie się, jak rozpoznawać...
44,16
Opis

Lepiej rzadziej, ale dobrze!

Czy tak brzmi Wasza odpowiedź na pytanie: jeść mięso, czy nie jeść? Oto książka, która Wam w tym pomoże: przeczytajcie interesujący reportaż na temat naturalnego chowu zwierząt w gospodarstwie ekologicznym, a od mistrzów w fachu rzeźnickim dowiecie się, jak rozpoznawać jakość mięsa, w jaki sposób wykorzystuje się części wieprzowiny, wołowiny, jagnięciny i cielęciny.

Z pewnością przydatne będą tez informacje o sprzętach i przyborach kuchennych. A potem zabierzcie się do gotowania, wykorzystując nasze smakowite przepisy pogrupowane według najważniejszych metod obróbki kulinarnej: od smażenia, po parzenie. Ponad setka przepisów - od klasycznych do współczesnych i całkiem nowych kreacji - dowodzi, że z wieprzowiny, wołowiny, cielęciny i jagnięciny można przyrządzić o wiele więcej niż tylko sznycle, bitki i gulasz!

Pokażcie co potraficie! Powodzenia i smacznego!

Szczegóły - Księga mięsa

  • Wydawnictwo Wydawnictwo Olesiejuk
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2017
  • Ilość stron: 240
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788378446118
  • Język: polski
  • Podtytuł: Mięso i kuchnia mięsna
  • Oryginalny tytuł: Fleisch Ein wertvolles Lebensmittel bewusst geniefien
  • Tłumacz: Skalska Maria
  • ISBN: 9788378446118
  • EAN: 9788378446118
  • Wymiary: 25x27 cm

Dane producenta

Dressler Dublin sp. z o.o., Poznańska 91, 05-850, Ożarów Mazowiecki, Polska, tel. +48 22 733 50 00, wydawnictwo@dressler.com.pl

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Książki kucharskie

Nowości - Książki