Kuchnia polska dla diabetyków

Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi”...
20,10 * 29,90 zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 19,18 zł

Opis

Jak powinien odżywiać się diabetyk? Odpowiedź jest prosta, ale tylko z pozoru – zdrowo. Dla wielu osób (nie tylko tych, którzy chorują na cukrzycę) „zdrowo” znaczy nudno i z wyrzeczeniami. Ta książka kucharska przełamuje ten stereotyp. Autorka – dietetyk od wielu lat pracujący ze „słodkimi ludźmi” – pokazuje, co zrobić, by jedzenie miało wymiar terapeutyczny, ale było także smaczne, urozmaicone i doskonale podane.

W książce znajdziesz:

• przepisy na śniadania, przekąski, przystawki, zupy, dania główne, desery i kolacje,
• przepisy na dania wegetariańskie, mięsne, rybne, pasty, wypieki, soki i koktajle,
• propozycje dań prostych, łatwych do zrobienia w pięć minut oraz wykwintnych, idealnych na przyjęcia,
• wyliczone dla KAŻDEJ potrawy indeks glikemiczny, wymienniki węglowodanowe i białkowo-tłuszczowe oraz kaloryczność,
• porady dotyczące racjonalnego odżywiania się w cukrzycy typu 2,
• wskazówki, jak obliczać IG, WW, WBT i kaloryczność potrawy.

Książka adresowana jest przede wszystkim do osób chorych na cukrzycę typu 2. Będzie jednak doskonałą pomocą w kuchni dla wszystkich, którzy dbają o zdrowie i sylwetkę.

Dorota Drozd, pielęgniarka diabetologiczna, ma piętnastoletnie doświadczenie kliniczne w pracy z pacjentami chorującymi na cukrzycę. Jako czynny członek Polskiego Towarzystwa Diabetologicznego, Polskiej Federacji Edukacji w Diabetologii oraz Europejskiej Federacji Pielęgniarek Diabetologicznych (FEND) stale doskonali i rozwija swoje umiejętności zarówno w kraju, jak i za granicą, m.in. co roku bierze udział w konferencjach naukowych organizowanych przez FEND .

Szczegóły - Kuchnia polska dla diabetyków

  • Autor: Dorota Drozd
  • Wydawnictwo RM
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2015
  • Ilość stron: 160
  • Format: 16,5x23,5 cm
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788377733738
  • Język: polski
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788377733738
  • EAN: 9788377733738
  • Wymiary: 16.5x23.5x1.6 cm

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt