Lebenswert Kaszka owsiana pełnoziarnista po 4. miesiącu 225 g Bio

Promocja:
Kaszki BIO
Kaszka owsiana pełnoziarnista po 4. miesiącu. Może zawierać śladowe ilości pszenicy. Zawiera gluten. Produkt z pełnego przemiału. Bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry).
12,43
Cena za kg : 55.24zł

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 12,56 zł

Opis

Kaszka owsiana pełnoziarnista po 4. miesiącu. Może zawierać śladowe ilości pszenicy. Zawiera gluten. Produkt z pełnego przemiału. Bez dodatku cukru (zawiera naturalnie występujące cukry).

Szczegóły - Lebenswert Kaszka owsiana pełnoziarnista po 4. miesiącu 225 g Bio

  • Producent: Lebenswert
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 7640104951568
  • EAN: 7640104951568
  • Wymiary: 20 x 15 x 5 cm

Składniki - Lebenswert Kaszka owsiana pełnoziarnista po 4. miesiącu 225 g Bio

Mąka OWSIANA pełnoziarnista*, witamina B1 (zgodnie z prawem). * produkt rolnictwa ekologicznego

Wartości odżywcze

W 100 g:

  • wartość energetyczna 1655 kJ/393 kcal,
  • tłuszcz 6,4 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,2 g,
  • węglowodany 67,5 g,
  • w tym cukry* 1,0 g,
  • w tym skrobia 61,8 g,
  • błonnik 7,7 g,
  • białko 12,3 g,
  • sól 0,010 g,
  • tiamina 1,374 mg,
  • sód 0,004 g.

Wartość odżywcza w porcji kaszki z dodatkiem mleka**:

  • wartość energetyczna 636 kJ/151 kcal,
  • tłuszcz 5,0 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 2,3 g,
  • węglowodany 19,6 g,
  • w tym cukry* 4,9 g,
  • w tym skrobia 13,6 g,
  • błonnik 1,7 g,
  • białko 6,0 g,
  • sól 0,115 g,
  • tiamina 0,339 mg,
  • sód 0,046 g.

* zawiera naturalnie występujące cukry

** jedna paczka kaszki wystarcza na 10 porcji lekkostrawnego posiłku.

Sposób przygotowania i przechowywania

  • Kaszka z mlekiem: 100 ml wody i 100 ml mleka zagotować i ostudzić do temp ok. 50 °C. Płyn przelać na talerz i rozmieszać z 22 g kaszki (ok. 5-6 łyżek). Pozostawić do napęcznienia i ostudzić do temperatury spożywania (ok. 37°C) – gotowe.
  • Posiłek z mlekiem modyfikowanym: Przygotuj 170 ml mleka (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), ostudzić do temperatury 50°C, wsyp 4-5 łyżkek kaszki (ok. 17 g). Pozostawić do napęcznienia i ostudzić do temperatury spożywania (ok. 37°C) – gotowe.

Przygotowanie bez dodatku mleka:

  • Kaszka bezmleczna: 180 ml wody zagotować i ostudzić do temp ok. 50° C. Dodać 22 g kaszki (5-6 łyżek), wymieszać do uzyskania wymaganej konsystencji. Podawać w temperaturze ok. 37°C.
  • Bezmleczna kaszka zbożowa z owocami: 70 ml wody zagotować i pozostawić do ostudzenia do temperatury ok. 50° C, umieścić w talerzu. 15 g kaszki (3-4 łyżek) połączyć z 75 g owoców i 1 łyżeczką BIO oleju dla dzieci. Podawać w temperaturze ok. 37°C.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również