Lubella Makaron muszelki morskie Gnocchi 400 g

Makaron Lubella wytwarzany jest z wysokiej jakości pszenicy. Specjalny proces mielenia pozwala otrzymać z niej mąkę, dzięki której makaron jest odpowiednio twardy i doskonale sprężysty. Odpowiedni proces suszenia sprawia, że makaron Lubella nie skleja się i zachowuje naturalny zapach oraz złocisty...

4.29 zł

Cena za kg : 10.73zł

Dodaj do schowka

Opis

Makaron muszelki morskie gnocchi od Lubelli produkowany jest z pszenicy durum najwyższej jakości, dzięki czemu po ugotowaniu jest ON sprężysty i doskonale prezentuje się na talerzu. Nie skleja się i zachowuje swój naturalny zapach oraz kolor nawet po polaniu gęstym sosem czy dodaniu do zupy.

Makaron można wykorzystać do:

  • past z sosem,
  • zup,
  • sałatek,
  • zapiekanek,
  • dań na słodko.

Produkt jest odpowiedni dla diety wegetariańskiej i wegańskiej.

Makaron muszelki morskie gnocchi najlepiej smakuje al dente. Przy gotowaniu warto pamiętać o złotej włoskiej zasadzie, zgodnie z którą gotując makaron, należy wybrać największy z garnków i wypełnić go wodą, niezależnie czy zostanie do niego wsypane całe opakowanie muszelek morskich gnocchi, czy tylko jego część. Dzięki temu są one sypkie i nie sklejają się.

Lubella to główny producent makaronów i innych produktów zbożowych, takich jak kasze, w Polsce i Rumunii. Ogromna uwaga, jaką firma od 130 lat przykłada do każdego z etapów produkcji, sprawia, że Lubella to synonim wysokiej jakości. Zarówno sama marka, jak i stworzone pod jej szyldem produkty zdobyły liczne prestiżowe wyróżnienia oraz nagrody, w tym m.in.: Hit Handlu, Złoty Paragon czy też Złotą Perłę Rynku.

Składniki - Lubella Makaron muszelki morskie Gnocchi 400 g

mąka makaronowa pszenna, woda, substancja wzbogacająca - witamina A

Wartości odżywcze

  • Wartość energetyczna (kJ)    807
  • Wartość energetyczna (kcal)    190
  • Tłuszcz (g)    0.7
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g)    0.2
  • Węglowodany (g)    38 
  • w tym cukry (g)    0
  • Błonnik (g)    2.8
  • Białko (g)    6.6
  • Sól (g)    0

Sposób przygotowania i przechowywania

Jak ugotować makaron? Zagotuj wodę, 1 l na 100 g makaronu. Posól według uznania. Do gotującej się wody wrzuć porcję Makaronu Lubella. Gotuj 6-8 minut. Od czasu do czasu zamieszaj. Ugotowany makaron odcedź.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna

Pszenica:Zawiera

Dane producenta/dystrybutora

Lubella Sp. z o.o. Sp. k., ul. Wrotkowska 1 20-469 Lublin

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Lubella Makaron muszelki morskie Gnocchi 400 g

  • Producent: Lubella
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5900049003558
  • EAN: 5900049003558
  • Wymiary: 20.6 x 10.4 x 7.1 cm