Manuka Health Miód Nektarowy Manuka MGO® 250+ 250 g

Nowozelandzki, Aktywny Miód Manuka MGO™ 250+ w 250-gramowym słoiku. Charakteryzuje się wysoką, certyfikowaną zawartością methylglyoxalu na poziomie 250 mg/kg (MGO™ 250+). Stężenie methylglyoxalu w zwyczajnych miodach wynosi od 1 do 10 mg/kg, średnio 3,1 mg/kg. Miód nektarowy Manuka MGO® 250+ Miód...
96,99 * 132,58 zł
Cena za kg : 387.96zł
*cena detaliczna

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 99,99 zł

Opis

Miód Nektarowy Manuka MGO 250+ wytwarzany jest przez pszczoły z krzewu o nazwie manuka, który rośnie w Nowej Zelandii. Posiada bardzo dużą zawartość methylglyoxalu, co wyróżnia go na tle innych miodów.

Jest dobrą alternatywą przeróżnych rodzajów sztucznych słodzików i cukru, którego używamy codziennie do napojów. Dodając go do naszych ulubionych deserów i przeróżnych dań, uczynimy je jeszcze lepszymi niż dotychczas.

Opakowanie zawiera 250 g miodu, w którym zawartość methylglyoxalu wynosi ponad 250 mg/kg. Wartość ta jest gwarantowana, a rzeczywista zawartość tego składnika wynosi znacznie więcej – wskazują testy. Przykładem z 2018 roku zawartość methylglyoxalu miodu nektarowego Manuka MGO 250+ wynosiła aż 381,8 mg/kg.

Firma Manuka Health jest młodą firmą – działa zaledwie od 2006 roku. Niemniej, szybko zdobyła serca swoich klientów ze względu na wysoką jakość swoich produktów. Inwestycje w nowoczesne technologie oraz porozumienie między naukowcami doprowadziły do tego, że przedsiębiorstwo może pochwalić się znakomitymi produktami.

Szczegóły - Manuka Health Miód Nektarowy Manuka MGO® 250+ 250 g

  • Producent: Manuka Health
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9421023628933
  • EAN: 9421023628933
  • Wymiary: 8.3 x 6 x 6 cm

Składniki - Manuka Health Miód Nektarowy Manuka MGO® 250+ 250 g

Miód z krzewu Manuka 100%.

Wartości odżywcze

W 100 g:

  • Wartość energetyczna: 1400 kJ / 335 kcal,
  • Tłuszcz: 0 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g,
  • Węglowodany: 82,1 g,
  • w tym cukry: 82,1 g,
  • Białko: 0 g,
  • Sól: 0,03 g,
  • Methylglyoxal >25 mg.

Sposób przygotowania i przechowywania

Miód warto spożywać codziennie rano na czczo w ilości od 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem – wtedy najlepiej będziemy mogli przekonać się o jego naturalnych i zdrowych właściwościach. Możemy go użyć np. jako maseczkę na skórę. Wcześniej należy rozcieńczyć odpowiednią dla nas ilość miodu w niewielkiej ilości ciepłej wody, co ułatwi bezpośrednie nałożenie gotowej maseczki. Po nałożeniu i odczekaniu 20 minut należy ją spłukać.

Przechowywać w temperaturze poniżej 25°C.

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Produkt nie jest przeznaczony dla dzieci poniżej 12. miesiąca życia.

Dane producenta/dystrybutora

Manuka Health New Zealand Ltd., 66 Weona Court, PO Box 25, Te Awamutu 3800, New Zealand

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również