Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie + zeszyt
- Dwie Siostry
- -
-
9788364347375
-
48 godzin + czas dostawy
Edycja specjalna z notesem na zakupy - spisem produktów do przepisów z książki. Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce! Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia ? trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej...
Opis
Edycja specjalna z notesem na zakupy - spisem produktów do przepisów z książki. Przepisy najsłynniejszego kucharza świata po raz pierwszy w Polsce!
Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia ? trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. ?Dziś ? mówi ? gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana??
Wraz z byłym szefem kuchni swoich restauracji Christophe?em Saintagne?em i dietetyczką Paule Neyrat Ducasse przełożył tę wizję na 150 pogrupowanych według pór roku prostych, zdrowych i smacznych przepisów uzupełnionych o praktyczne porady dotyczące żywienia i informacje o produktach sezonowych.
Znajdziecie tu potrawy klasyczne, takie jak kura z rosołu, i zaskakujące, jak lody ze szczawiu, imponującego ananasa pieczonego na rożnie i skromne omlety, sycące dania główne i lekkie przystawki, delikatne zupy, pyszne desery, przetwory i pasty.
To kuchnia z zasadami, ale bez wyrzeczeń. Zdrowa, ale bez dietetycznych nakazów i zakazów. Prosta, codzienna i dla każdego, ale z francuską fantazją. A ?kluczowymi słowami ? jak mówi sam autor ? są tu ?przyjemność? i ?zadowolenie??.
Alain Ducasse to ikona francuskiej kuchni. O jego klasie świadczą prestiżowe wyróżnienia ? trzykrotnie zdobył trzy gwiazdki Michelin, a w całej swojej karierze uzyskał ich w sumie aż dwadzieścia jeden. Propaguje gotowanie naturalne i odpowiedzialne. ?Dziś ? mówi ? gdy pleni się marnotrawstwo i króluje hodowla przemysłowa, narzuca mi się kuchnia zwrócona ku naturze. Zdrowa, z zasadami, prawdziwa, sezonowa, zaangażowana??
Wraz z byłym szefem kuchni swoich restauracji Christophe?em Saintagne?em i dietetyczką Paule Neyrat Ducasse przełożył tę wizję na 150 pogrupowanych według pór roku prostych, zdrowych i smacznych przepisów uzupełnionych o praktyczne porady dotyczące żywienia i informacje o produktach sezonowych.
Znajdziecie tu potrawy klasyczne, takie jak kura z rosołu, i zaskakujące, jak lody ze szczawiu, imponującego ananasa pieczonego na rożnie i skromne omlety, sycące dania główne i lekkie przystawki, delikatne zupy, pyszne desery, przetwory i pasty.
To kuchnia z zasadami, ale bez wyrzeczeń. Zdrowa, ale bez dietetycznych nakazów i zakazów. Prosta, codzienna i dla każdego, ale z francuską fantazją. A ?kluczowymi słowami ? jak mówi sam autor ? są tu ?przyjemność? i ?zadowolenie??.
Szczegóły - Naturalnie. Prosto, zdrowo, smacznie + zeszyt
- Autor: Paule Neyrat Christophe Saintagne Alain Ducasse
- Wydawnictwo Dwie Siostry
- Oprawa: Twarda
- Rok wydania: 2016
- Ilość stron: 380
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788364347375
- ISBN: 9788364347375
- EAN: 9788364347375
- Wymiary: 19.5x25 cm
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też: