Nobel dla papryki

Mam sentyment do pachnących papryką i winem Węgier. Przed transformacją, w trudnych czasach, madziarska kuchnia była dla nas jedną z niewielu stref smacznego jedzenia. Uczyłem się wtedy od węgierskich przyjaciół jak gotować, aby po powrocie do domu zaprosić na pikantny gulasz polskich gości. A...
20,25 * 29,00 zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 29,00 zł

Opis

Mam sentyment do pachnących papryką i winem Węgier. Przed transformacją, w trudnych czasach, madziarska kuchnia była dla nas jedną z niewielu stref smacznego jedzenia. Uczyłem się wtedy od węgierskich przyjaciół jak gotować, aby po powrocie do domu zaprosić na pikantny gulasz polskich gości. A coraz liczniejsze zachwyty – jak tyś to zrobił? – skłoniły mnie do napisania książki. Nobel dla papryki nie był zwykłą książką kucharską. Oprócz najważniejszych przepisów napisałem bowiem o węgierskiej sztuce kulinarnej i jej tajnikach dosłownie od kuchni. I o tym, za co profesor Albert Szentgyörgyi w 1937 roku, jako pierwszy węgierski uczony, dostał nagrodę Nobla! No i książka zrobiła karierę, ukazała się w kilku nakładach, w ponad 100 tysiącach egzemplarzy!
A że madziarska kuchnia ciągle jest pyszna oraz chwalona przez tych, którzy odwiedzają bądź przejeżdżają przez Węgry i tęsknią za tamtymi smakami – wznowienie, a właściwie nowa wersja Nobla dla papryki, spełni ich oczekiwania. Dzięki 75 najważniejszym i osobiście sprawdzonym przepisom węgierskich potraw! Od gulaszu po naleśniki Gundela. Jó étvágyat, czyli smacznego!Tadeusz Olszański

Szczegóły - Nobel dla papryki

  • Tytuł: Nobel dla papryki
  • Autor: Tadeusz Olszański
  • Wydawnictwo Studio Emka
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2011
  • Format: 15.0x22.5cm
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 53679101589KS
  • Język: polski
  • Nr wydania: 2
  • ISBN: 9788362304226
  • EAN: 9788362304226
  • Wymiary: 15.0x22.5x1.5 cm

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt