Novelle Tortellini Szynka 250 g
- Novelle
-
5900354039679
-
1 dzień + czas dostawy
Tottellini Novelle to małe pierożki, nadziane szynką Prosciutto Crudo, które smakują wyśmienicie zarówno na gorąco w zupie, jak również na zimno jako składnik sałatek warzywnych, czy serowych. Produkowane są we Włoszech z najwyższej jakości pszenicy durum, oraz z jaj od kur z chowu ściółkowego. Nie zawierają oleju palmowego i konserwantów. To właśnie dzięki naturalnym składnikom tortellini Novelle jest tak smaczne.
Produkt nie wymaga przetrzymywania w lodówce i gotuje się ok 14 minut w osolonej wodzie.
Szczegóły - Novelle Tortellini Szynka 250 g
- Producent: Novelle
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5900354039679
- EAN: 5900354039679
- Wymiary: 15 x 11 x 7 cm
Składniki - Novelle Tortellini Szynka 250 g
Ciasto makaronowe 72 % [semolina z pszenicy twardej (Triticum durum), masa jajowa pasteryzowana* 19,4 %]; nadzienie mięsne 28 % [mortadela- kiełbasa wieprzowa homogenizowana 45,3 % (mięso wieprzowe, tłuszcz wieprzowy, sól, przyprawy, naturalne aromaty); bułka tarta (mąka pszenna, sól); margaryna (tłuszcz kokosowy, oleje roślinne: słonecznikowy, sojowy, rzepakowy, woda); Prosciutto Crudo - szynka wieprzowa dojrzewająca 3,1 % (mięso wieprzowe, sól); sól; aromaty; ser topiony w proszku (mleko, serwatka (z mleka), sól, enzymy); przyprawy].
*z jaj od kur z chowu ściółkowego.
Wartości odżywcze
W 100 g produktu:
- Wartość energetyczna (kJ) 1659
- Wartość energetyczna (kcal) 394
- Tłuszcz (g) 10 g w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone (g) 4,8
- Węglowodany (g) 61 w tym
- cukry (g) 1,5
- Błonnik (g) 2,1
- Białko (g) 14
- Sól (g) 2,7
Sposób przygotowania i przechowywania
Zagotować wodę z dodatkiem soli w proporcji 1,5 litra wody na 100 g tortellini. Do gotującej wody wrzucać stopniowo tortellini, nie przerywając wrzenia. Gotować 14 minut na słabym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Po ugotowaniu odcedzić i podawać.
Informacja alergenna
Produkt może zawierać soję i gorczycę.
Dane producenta
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też: