Pbe Kwas chlebowy ostrobramski Zestaw 6 x 500 ml
- Pbe
-
PBEKWASCHO0506
-
1 dzień + czas dostawy
Kwas chlebowy ostrobramski Zestaw 6x500ml Kwas chlebowy ostrobramski to naturalny napój bezalkoholowy nie zawierający dodatku substancji konserwujących, który powstał w wyniku fermentacji chleba. Wyprodukowany został z naturalnych surowców. Odkryj jego oryginalny smak okraszony delikatną nutą...
W zestawie najtaniej >>
Opis
Kwas chlebowy ostrobramski Zestaw 6x500ml
Kwas chlebowy ostrobramski to naturalny napój bezalkoholowy nie zawierający dodatku substancji konserwujących, który powstał w wyniku fermentacji chleba. Wyprodukowany został z naturalnych surowców. Odkryj jego oryginalny smak okraszony delikatną nutą kwaskowości i goryczy. Ostrobramski kwas chlebowy dzięki połączeniu drożdży, żyta i słodu jęczmiennego znakomicie orzeźwia, jednocześnie doskonale gasząc pragnienie - to doskonały wybór w trakcie upalnych dni. Mogą go pić zarówno dorośli, jak również młodzież i dzieci. Zawiera korzystne bakterie kwasu mlekowego.
Kwas chlebowy był napojem, po który chętnie sięgano w całej Europie już od XVI wieku. Wytwarzano go w wielu gospodarstwach domowych. To doskonały i zdecydowanie zdrowszy zamiennik popularnego piwa, po który można sięgać bez obaw każdego dnia. Szczególnie polecany dla osób aktywnych fizycznie. Ma również swoje zastosowanie w kuchni, stanowi idealny dodatek do dań mięsnych, podkreślając ich smak i aromat. Doskonale komponuje się także w towarzystwie dań z grilla, dlatego stanowi nieodzowny element w trakcie letniego grillowania z rodziną i przyjaciółmi.
Produkt odpowiedni również dla wegetarian i wegan.
Szczegóły - Pbe Kwas chlebowy ostrobramski Zestaw 6 x 500 ml
- Producent: Pbe
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: PBEKWASCHO0506
Produkty w zestawie (6)
Składniki - Pbe Kwas chlebowy ostrobramski Zestaw 6 x 500 ml
woda gazowana, cukier, koncentrat kwasu chlebowego 3,2%, (żyto, żytni i jęczmienny, słod, woda), kwas mlekowy; drożdże
Wartości odżywcze
- wartość energetyczna 163kJ/39kcal;
- tłuszcz/kwasy tłuszczowe nasycone 0g/0g;
- węglowodany/w tym cukry 8,4g/7,7g;
- białko 0,15g;
- sól 0g;
Sposób przygotowania i przechowywania
Tradycyjny kwas chlebowy najlepiej smakuje schłodzony prosto z lodówki. Produkt pasteryzowany, należy przechowywać go w temperaturze 0 - 25° C. Naturalnie występujący osad jest cechą charakterystyczną.
Ostrzeżenia i pozostałe informacje
Kwas chlebowy nie powinien być spożywany przez kobiety w ciąży.
Dane producenta/dystrybutora
PolBioEco Polska Sp. z o.o.Ul. Do Dysa 5 20-149 Lublin.