Pasta Natura Makaron z soczewicy czerwonej i brązowego ryżu tagliatelle bezglutenowy 250 g Bio

Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu. Źródło błonnika pokarmowego i białka.
15,60
Cena za kg : 62.4zł

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 15,71 zł

Opis

Makaron specjalnie opracowany dla osób nietolerujących glutenu.

Źródło błonnika pokarmowego i białka.

Szczegóły - Pasta Natura Makaron z soczewicy czerwonej i brązowego ryżu tagliatelle bezglutenowy 250 g Bio

  • Producent: Pasta Natura
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 8050534146172
  • EAN: 8050534146172
  • Wymiary: 5 x 17 x 27 cm

Składniki - Pasta Natura Makaron z soczewicy czerwonej i brązowego ryżu tagliatelle bezglutenowy 250 g Bio

50% mąka z czerwonej soczewicy*, 50% mąka z brązowego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

w 100 g

  • Wartość energetyczna: 1410 kJ/333 kcal
  • Tłuszcz: 1,8 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
  • Węglowodany: 62 g
  • w tym cukry: 1,0 g
  • Błonnik: 4,3 g
  • Białko: 15 g
  • Sól: 0,02 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Napełnij wystarczająco duży garnek wodą, 1 l wody na 100 g makaronu. Dodaj także łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadź wodę do wrzenia i dodaj sól, około 10 g grubej soli na 100 g makaronu. Włóż makaron do wrzącej wody i gotuj przez 3-5 minut. Odcedź makaron i dopraw go według uznania.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna

Może zawierać soję.

Dane producenta/dystrybutora

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również