Pasta Natura Makaron z soczewicy czerwonej penne bezglutenowy 250 g Bio
- Pasta Natura
-
8050534144413
-
48 godzin + czas dostawy
Idealny do dań kuchni włoskiej. Makaron z soczewicy jest często polecany osobom, które nie jedzą mięsa i mają problem z odpowiednią podażą białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.
Opis
Idealny do dań kuchni włoskiej. Makaron z soczewicy jest często polecany osobom, które nie jedzą mięsa i mają problem z odpowiednią podażą białka.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.
Szczegóły - Pasta Natura Makaron z soczewicy czerwonej penne bezglutenowy 250 g Bio
- Producent: Pasta Natura
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 8050534144413
- EAN: 8050534144413
- Wymiary: 24 x 5 x 7 cm
Składniki - Pasta Natura Makaron z soczewicy czerwonej penne bezglutenowy 250 g Bio
mąka z soczewicy czerwonej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartości odżywcze
W 100 g
- Wartość energetyczna: 1322 kJ/312 kcal
- Tłuszcz: 1,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
- Weglowodany: 49 g
- w tym cukry: 1,4 g
- Błonnik: 6,0 g
- Białko: 22 g
- Sól: 0,01 g
Sposób przygotowania i przechowywania
Do garnka wlać 1 L wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 8 - 10 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Informacja alergenna
Produkt może zawierać soję.
Dane producenta/dystrybutora
PASTA NATURA SRL, Via Cantarane, 1, 12020 Villafalletto CN