Pasta Natura Makaron z soczewicy czerwonej penne bezglutenowy 250 g Bio

Idealny do dań kuchni włoskiej. Makaron z soczewicy jest często polecany osobom, które nie jedzą mięsa i mają problem z odpowiednią podażą białka. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.
11,79
Cena za kg : 47.16zł

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 12,43 zł

Opis

Idealny do dań kuchni włoskiej. Makaron z soczewicy jest często polecany osobom, które nie jedzą mięsa i mają problem z odpowiednią podażą białka.
Wysoka zawartość błonnika pokarmowego i białka.

Szczegóły - Pasta Natura Makaron z soczewicy czerwonej penne bezglutenowy 250 g Bio

Składniki - Pasta Natura Makaron z soczewicy czerwonej penne bezglutenowy 250 g Bio

mąka z soczewicy czerwonej* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

W 100 g

  • Wartość energetyczna: 1322 kJ/312 kcal
  • Tłuszcz: 1,8 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
  • Weglowodany: 49 g
  • w tym cukry: 1,4 g
  • Błonnik: 6,0 g
  • Białko: 22 g
  • Sól: 0,01 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Do garnka wlać 1 L wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 8 - 10 minut. Odcedzić makaron i doprawić według uznania.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Informacja alergenna

Produkt może zawierać soję.

Dane producenta/dystrybutora

PASTA NATURA SRL, Via Cantarane, 1, 12020 Villafalletto CN

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również