Polmak Makaron Pełnoziarnisty Świderek 400 g

  • Polmak
  • 5908310960906
Makaron „Pełnoziarnisty z Ludwina” powstaje z mąki z przemiału całych ziaren wyłącznie pszenicy durum. Zmielenie łuski, jądra i kiełka ziarna sprawia, że mąka ta zawiera więcej składników odżywczych, niż mąka biała. Zmielenie całych ziaren powoduje, że makarony z pełnego przemiału są ciemniejsze od...
6,99
Cena za kg : 17.48zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 3,45 zł

Opis

Makaron „Pełnoziarnisty z Ludwina” powstaje z mąki z przemiału całych ziaren wyłącznie pszenicy durum. Zmielenie łuski, jądra i kiełka ziarna sprawia, że mąka ta zawiera więcej składników odżywczych, niż mąka biała. Zmielenie całych ziaren powoduje, że makarony z pełnego przemiału są ciemniejsze od tradycyjnych, z mąki makaronowej. Łuska zawiera cenny błonnik, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego. W makaronach pełnoziarnistych z pszenicy durum jest go 4-o krotnie więcej niż w produktach z mąki białej. Jedna porcja (100g) dostarcza aż 44% rekomendowanej dziennej wartości spożycia błonnika pokarmowego. Mąka z pszenicy durum ma niższy indeks glikemiczny dzięki czemu porcja makaronu pełnoziarnistego na dłużej zapewnia uczucie sytości. Dzięki dużej zawartości wysokiej jakości glutenu makaron z semoliny po ugotowaniu nie skleja się i pozostaje al dente.

Szczegóły - Polmak Makaron Pełnoziarnisty Świderek 400 g

  • Producent: Polmak
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5908310960906
  • EAN: 5908310960906
  • Wymiary: 22 x 10 x 8 cm

Składniki - Polmak Makaron Pełnoziarnisty Świderek 400 g

Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum, woda

Wartości odżywcze

  • Wartość energetyczna 1397kj/330 kcal,
  • tłuszcz 2,3g w tym
  • kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g,
  • węglowodany 60g w tym
  • cukry 0,5g,
  • błonnik 11g
  • białko 12g,
  • sól 0,00g

Sposób przygotowania i przechowywania

Makaron wsypać do wrzącej osolonej wody ( 1 litr wody na 100g makaronu). Gotować w zależności od preferencji, przez 9-12 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 5C do 25C.

Dane producenta/dystrybutora

Wytwórnia Makaronu Domowego Polmak, 21-075 Ludwin Ludwin Kolonia 58

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt