Polmak Makaron Pełnoziarnisty Świderek 400 g
- Polmak
-
5908310960906
Opis
Makaron „Pełnoziarnisty z Ludwina” powstaje z mąki z przemiału całych ziaren wyłącznie pszenicy durum. Zmielenie łuski, jądra i kiełka ziarna sprawia, że mąka ta zawiera więcej składników odżywczych, niż mąka biała. Zmielenie całych ziaren powoduje, że makarony z pełnego przemiału są ciemniejsze od tradycyjnych, z mąki makaronowej. Łuska zawiera cenny błonnik, który jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego. W makaronach pełnoziarnistych z pszenicy durum jest go 4-o krotnie więcej niż w produktach z mąki białej. Jedna porcja (100g) dostarcza aż 44% rekomendowanej dziennej wartości spożycia błonnika pokarmowego. Mąka z pszenicy durum ma niższy indeks glikemiczny dzięki czemu porcja makaronu pełnoziarnistego na dłużej zapewnia uczucie sytości. Dzięki dużej zawartości wysokiej jakości glutenu makaron z semoliny po ugotowaniu nie skleja się i pozostaje al dente.
Szczegóły - Polmak Makaron Pełnoziarnisty Świderek 400 g
- Producent: Polmak
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5908310960906
- EAN: 5908310960906
- Wymiary: 22 x 10 x 8 cm
Składniki - Polmak Makaron Pełnoziarnisty Świderek 400 g
Mąka pełnoziarnista z pszenicy durum, woda
Wartości odżywcze
- Wartość energetyczna 1397kj/330 kcal,
- tłuszcz 2,3g w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g,
- węglowodany 60g w tym
- cukry 0,5g,
- błonnik 11g
- białko 12g,
- sól 0,00g
Sposób przygotowania i przechowywania
Makaron wsypać do wrzącej osolonej wody ( 1 litr wody na 100g makaronu). Gotować w zależności od preferencji, przez 9-12 minut na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając. Ugotowany makaron odcedzić. Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 5C do 25C.
Dane producenta/dystrybutora
Wytwórnia Makaronu Domowego Polmak, 21-075 Ludwin Ludwin Kolonia 58