Polska Róża Ekologiczny liofilizat z owoców róży (witamina C) 40 g Bio

Liofilizacja to jedna z metod suszenia żywności. Proces ten polega na usunięciu wody z wcześniej zamrożonego materiału. Specyfika tej metody sprawia, że otrzymany produkt, czyli liofilizat, zachowuje niemal wszystkie wartości odżywcze nieprzetworzonego surowca. Owoce róży są niezwykle zasobne w...
11,99
Cena za kg : 299.75zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 9,99 zł

Opis

Liofilizacja to jedna z metod suszenia żywności. Proces ten polega na usunięciu wody z wcześniej zamrożonego materiału. Specyfika tej metody sprawia, że otrzymany produkt, czyli liofilizat, zachowuje niemal wszystkie wartości odżywcze nieprzetworzonego surowca. Owoce róży są niezwykle zasobne w składniki odżywcze i przeciwutleniacze. Zastosowanie niskiej temperatury pozwala na najlepsze zachowanie witamin, w tym witaminy C, karotenoidów, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz innych związków naturalnie występujących w owocach róży. 1 łyżeczka liofilizowanych owoców róży  to aż 80 mg witaminy C.

Liofilizowane owoce róży stanowią źródło naturalnej witaminy C, która pomoże w:

  • prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,
  • prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, skóry, kości, chrząstki, dziąseł i zębów,
  • utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego,
  • ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,
  • zwiększeniu przyswajanie żelaza,
  • zmniejszeniu uczucia znużenia i zmęczenia.

Zawartość naturalnej witaminy C w 100 g liofilizatu to 1600 mg! Witamina pochodzi wyłącznie z owoców róży. Proszek z róży powstaje bowiem w sposób, który powoduje zachowanie jak największych ilości witamin i wartości odżywczych owoców.

Proszek z róży może być wykorzystywany na wiele sposobów – jako dodatek do koktajli, soków, deserów, owsianki i wielu innych dań. Liofilizat ma naturalny smak i przyjemną konsystencję, dzięki czemu doskonale wzbogaca różnorodne potrawy, jednocześnie pozytywnie wpływając ich wartość odżywczą.

Szczegóły - Polska Róża Ekologiczny liofilizat z owoców róży (witamina C) 40 g Bio

Składniki - Polska Róża Ekologiczny liofilizat z owoców róży (witamina C) 40 g Bio

Liofilizat z owoców róży Rosa rugosa* (certyfikowany składnik ekologiczny).

Wartości odżywcze

W 100 g

  • Wartość energetyczna: 1270 kJ / 303 kcal
  • Tłuszcz: 3,8 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
  • Węglowodany: 41,8 g
  • w tym cukry: 25,4 g
  • Białko: 5,2 g
  • Sól: <0,01 g
  • Witamina C: 1600 mg

Sposób przygotowania i przechowywania

Po otwarciu przechowywać w chłodziarce, spożyć w ciągu 10 dni, chronić przed światłem.

Dane producenta/dystrybutora

Polska Róża Ernest Michalski Sp.zo.o. Róży 5, 05-090 Falenty Nowe

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również