Polska Róża Ekologiczny liofilizat z owoców róży (witamina C) 40 g Bio
- Polska Róża
-
5902768174427
Opis
Liofilizacja to jedna z metod suszenia żywności. Proces ten polega na usunięciu wody z wcześniej zamrożonego materiału. Specyfika tej metody sprawia, że otrzymany produkt, czyli liofilizat, zachowuje niemal wszystkie wartości odżywcze nieprzetworzonego surowca. Owoce róży są niezwykle zasobne w składniki odżywcze i przeciwutleniacze. Zastosowanie niskiej temperatury pozwala na najlepsze zachowanie witamin, w tym witaminy C, karotenoidów, nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz innych związków naturalnie występujących w owocach róży. 1 łyżeczka liofilizowanych owoców róży to aż 80 mg witaminy C.
Liofilizowane owoce róży stanowią źródło naturalnej witaminy C, która pomoże w:
- prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego,
- prawidłowej produkcji kolagenu w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania naczyń krwionośnych, skóry, kości, chrząstki, dziąseł i zębów,
- utrzymaniu prawidłowego metabolizmu energetycznego,
- ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym,
- zwiększeniu przyswajanie żelaza,
- zmniejszeniu uczucia znużenia i zmęczenia.
Zawartość naturalnej witaminy C w 100 g liofilizatu to 1600 mg! Witamina pochodzi wyłącznie z owoców róży. Proszek z róży powstaje bowiem w sposób, który powoduje zachowanie jak największych ilości witamin i wartości odżywczych owoców.
Proszek z róży może być wykorzystywany na wiele sposobów – jako dodatek do koktajli, soków, deserów, owsianki i wielu innych dań. Liofilizat ma naturalny smak i przyjemną konsystencję, dzięki czemu doskonale wzbogaca różnorodne potrawy, jednocześnie pozytywnie wpływając ich wartość odżywczą.
Szczegóły - Polska Róża Ekologiczny liofilizat z owoców róży (witamina C) 40 g Bio
- Producent: Polska Róża
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5902768174427
- EAN: 5902768174427
- Wymiary: 15 x 10 x 10 cm
Składniki - Polska Róża Ekologiczny liofilizat z owoców róży (witamina C) 40 g Bio
Liofilizat z owoców róży Rosa rugosa* (certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartości odżywcze
W 100 g
- Wartość energetyczna: 1270 kJ / 303 kcal
- Tłuszcz: 3,8 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g
- Węglowodany: 41,8 g
- w tym cukry: 25,4 g
- Białko: 5,2 g
- Sól: <0,01 g
- Witamina C: 1600 mg
Sposób przygotowania i przechowywania
Po otwarciu przechowywać w chłodziarce, spożyć w ciągu 10 dni, chronić przed światłem.
Dane producenta/dystrybutora
Polska Róża Ernest Michalski Sp.zo.o. Róży 5, 05-090 Falenty Nowe