Polska Róża Syrop imbirowy 500 ml

Syrop imbirowy na bazie tłoczonego soku z imbiru i tłoczonego soku z cytryny z dodatkiem cukru. Produkt przeznaczony do herbaty i wody o wyrazistym smaku i aromacie. Doskonały do picia na ciepło i na zimno. Imbir to przyprawa od lat stosowana w medycynie naturalnej. W wielu rejonach świata napary z...
23,19
Cena za L : 46.38zł
Opis

Syrop imbirowy na bazie tłoczonego soku z imbiru i tłoczonego soku z cytryny z dodatkiem cukru. Produkt przeznaczony do herbaty i wody o wyrazistym smaku i aromacie. Doskonały do picia na ciepło i na zimno.

Imbir to przyprawa od lat stosowana w medycynie naturalnej. W wielu rejonach świata napary z korzenia imbiru są uznawane za naturalny stymulator odporności organizmu. Sok lub syrop z imbiru z cytryną – szczególnie w okresie jesiennym i zimowym – zajmował ważne miejsce w spiżarniach naszych babć, które profilaktycznie dodawały go do herbaty lub przegotowanej wody. A kiedy tylko komuś zaczynało kapać z nosa, herbata z syropem imbirowym była wręcz obowiązkowa. Babciny syrop imbirowy nigdy nie doczekał się medycznego potwierdzenia swoich cudownych właściwości leczniczych, ale to nam przecież nie przeszkadzało. Liczył się ten charakterystyczny rozgrzewający smak i aromat. Dzisiaj ten sam smak i aromat oferują syropy imbirowe marki Polska Róża.

Bazując wyłącznie na tradycyjnych recepturach oraz świeżych korzeniach imbiru przyrządzamy syrop, który przypomni Ci smak dzieciństwa, jednocześnie będąc źródłem naturalnej witaminy C.

Szczegóły - Polska Róża Syrop imbirowy 500 ml

Składniki - Polska Róża Syrop imbirowy 500 ml

Cukier, sok NFC z imbiru 38%, sok NFC z cytryny.

Wartości odżywcze

  • Wartość energetyczna (energia) w 100 ml syropu: 1371  kJ/ 323 kcal
  • Tłuszcz 0,89 g
  •  w tym kwasy tłuszczowe nasycone  0,5 g
  • Węglowodany 78,0 g
  • w tym: cukry 75,0 g
  • Białko <0,5 g
  • Sól <0,01 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Po otwarciu przechowywać w chłodziarce – spożyć w ciągu 30 dni.

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Herbaty z syropem imbirowym nie sposób przedawkować. Mimo to osoby chorujące na wrzody żołądka lub dwunastnicy oraz refluks żołądka nie powinny spożywać syropu imbirowego w nadmiernych ilościach. To samo dotyczy osób z nadciśnieniem tętniczym.

Dane producenta

Polska Róża Ernest Michalski Sp. z o.o., ul. Róży 5, Falenty Nowe, 05-090 Raszyn, Polska, biuro@polskaroza.pl, m.bereza@polskaroza.pl

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Bestsellery - Woda i napoje, soki

Nowości - Woda i napoje, soki