Polskie mięso, czyli jak zostałem weganinem Outlet
- Wydawnictwo Krytyki Politycznej
- Seria z morświnem
-
978836585368433
Opis
Jaś Kapela zatrudnił się na czarno przy łapaniu drobiu w kurniku oraz na etacie na zawieszaniu w ubojni, by u źrodeł zobaczyć w jakich warunkach żyją hodowlane kury, i jak są poźniej przetwarzane na mięso. Udał się do miasta w środkowej Polsce, gdzie znajduje się największy w Europie Środkowo-Wschodniej zakład uboju świń, by z lokalnymi dziennikarzami i aktywistami dowiedzieć się, jak przemysłowa produkcja zwierząt wpływa na życie codzienne mieszkańcow.
Wreszcie wyruszył śladem aktywistow do Puszczy Białowieskiej, by dowiedzieć się jak ważne jest zaangażowanie w walce o lepszą przyszłość i dlaczego warto blokować harvestery. Polskie mięso to nie tylko mocny reportaż o zwierzętach, jedzeniu mięsa, weganizmie, ale także poruszająca historia jedzenia - tego jak jedzono, co się je i co będziemy jeść już za kilka lat. Autor w pasjonujący sposob przytacza literaturę, rozmowy z ekspertami, ale i historię znajomych, by nakreślić możliwie jak najszerszy obraz polskiego mięsa.
Szczegóły - Polskie mięso, czyli jak zostałem weganinem
- Autor: Jaś Kapela
- Wydawnictwo Wydawnictwo Krytyki Politycznej
- Seria Seria z morświnem
- Oprawa: Miękka
- Stan: końcówka nakładu, książki są nowe, ale niepełnowartościowe (mogą posiadać zażółknięcia, drobne zagięcia, itp.), mogą nie posiadać dodatków takich jak płyty CD, płyty DVD, mazaki, długopisy, naklejki i inne drobne elementy.
- Model: 978836585368433
- ISBN: 9788365853684
- EAN: 978836585368433
- Wymiary: 13.2x21.0x2.5 cm
- Powiązane tematy: Zdrowe nawyki