Polskie młyny Biszkopty bezcukrowe 100 g
- Polskie młyny
-
5900197023521
- Promocja:
- Batony i ciasteczka
Opis
Biszkopty bezcukrowe Polski Młyn to miękkie i delikatne, okrągłe i złociste ciasteczka, rozpływające się w ustach.
Zdrowy skład
Biszkopty nie zawierają cukru ani syropu glukozowo-fruktozowego w swoim składzie. Substancją słodzącą użytą w produkcji jest maltitol, który znacznie obniża kaloryczność produktu i zapobiega powstawaniu próchnicy zębów. Mąka pszenna wykorzystywana do produkcji biszkoptów pochodzi z pól ekologicznych gospodarstw, a jaja od kur wiejskich z wolnego wybiegu. Nie zawierają żadnych barwników ani konserwantów. Biszkopty bezcukrowe są w pełni ekologiczne i są produkowane w Polsce.
Wiele zastosowań
Biszkopty idealnie się sprawdzą jako:
- baza do ciast i tortów;
- dodatek do deserów;
- drugie śniadanie lub podwieczorek;
- lekka przekąska do kawy lub herbaty;
- przekąska na wynos.
Biszkopty bezcukrowe dzięki swojemu prostemu składowi świetnie nadają się jako rozszerzenie diety dla niemowląt. Również dobrze sprawdzą się jako przekąska dla osób dbających o linię, stosujących dietę lub chorych na cukrzycę. Są lepszą alternatywą dla słodyczy i ciast zawierających duże ilości cukru.
Sposób podania biszkoptów
Choć biszkopty bezcukrowe same doskonale smakują, można je również podawać z różnymi dodatkami takimi jak:
- słodkie owoce;
- miód;
- lody;
- bita śmietana.
Należy mieć na uwadze, że dodanie do biszkoptów innych składników, zwiększy ich kaloryczność, a także może zawierać cukier i inne substancje konserwujące.
Szczegóły - Polskie młyny Biszkopty bezcukrowe 100 g
- Producent: Polskie młyny
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5900197023521
- EAN: 5900197023521
- Wymiary: 22.4 x 17.4 x 4.6 cm
Składniki - Polskie młyny Biszkopty bezcukrowe 100 g
Mąka pszenna, masa jajowa pasteryzowana, substancja słodząca: maltitol, emulgatory: E471, E475, E477.
Wartości odżywcze
W 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1593 kJ / 376 kcal,
- Tłuszcz: 4,5 g, w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone: 1,9 g,
- Węglowodany: 72 g, w tym
- cukry: 1,9 g,
- Białko: 11 g,
- Sól: 0,12 g,
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
%RWS* w 100 g:
- Wartość energetyczna: 19%,
- Tłuszcz: 6%, w tym
- kwasy tłuszczowe nasycone: 10%,
- Węglowodany: 28%, w tym
- cukry: 2%,
- Białko: 22%,
- Sól: 2%
*RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
Sposób przygotowania i przechowywania
Przechowywa w suchym, chłodnym miejscu.
Ostrzeżenia i pozostałe informacje
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
Informacja alergenna
Zawiera: Jaja, Pszenica.
Zawiera: Substancje słodzące
Dane producenta/dystrybutora
Bakoma Sp. z o.o., ul. Połczyńska 97A, 01-303 Warszawa