Polskie posty. Zupy, pierogi, ryby, grzyby, jarzyny Outlet

W ciągu długiej historii kuchni postnej w Polsce powstawały receptury potraw, które pojawiając się na polskich stołach, dają świadectwo pomysłowości i kultury kulinanej. Warto te perełki ocalić od zapomnienia. Wiele z przepisów sprzed setek lat z różnych przyczyn nie nadaje się do zastosowania,...
8,51 * 14,90 zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 8,51 zł

Opis

W ciągu długiej historii kuchni postnej w Polsce powstawały receptury potraw, które pojawiając się na polskich stołach, dają świadectwo pomysłowości i kultury kulinanej. Warto te perełki ocalić od zapomnienia. Wiele z przepisów sprzed setek lat z różnych przyczyn nie nadaje się do zastosowania, więc trzeba przeprowadzić mały ilfting, spróbować trochę je odchudzić, ująć im nieco tuczącychl dodatków, a potem przełożyć na współczesną technikę wykonania, zachowując w miarę możliwości smak, coś z ducha potraw, które także dziś powinny smakować. Warto pokazać, co było wspaniałego w tradycyjnym przygotowywaniu potraw i co należy pamiętać. Historia kuchni, obecna w każdym przepisie, to przecież cząstka dziejów kraju i ludzi.

Nowy Świat 2007, ISBN: 9788373862395, 144x204, 160 s., oprawa miękka

Szczegóły - Polskie posty. Zupy, pierogi, ryby, grzyby, jarzyny

  • Wydawnictwo Nowy Świat
  • Stan: końcówka nakładu, książki są nowe, ale niepełnowartościowe (mogą posiadać zażółknięcia, drobne zagięcia, itp.), mogą nie posiadać dodatków takich jak płyty CD, płyty DVD, mazaki, długopisy, naklejki i inne drobne elementy.
  • Model: 978837386239533
  • EAN: 978837386239533

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt