Porto Muinos Algi morskie suszone - wakame 100 g Bio

Produkt wytworzony z wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Można dodać je do sałatek i doprawić do smaku. Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do sushi, dań...
41,16
Cena za kg : 411.6zł

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 41,51 zł

Opis

Produkt wytworzony z wodorostów Wakame, zebrany ręcznie w środowisku naturalnym, odwodniony w niskiej temperaturze (poniżej 40°C), pocięty i zapakowany. Można dodać je do sałatek i doprawić do smaku. Pieczone i rozdrobnione moga być używane jako przyprawa. Gotowane jako dodatek do sushi, dań mięsnych, zup, krokietów, hamburgerów, a także jajecznicy, ryżu czy makaronu. Mają łagodny morski smak, są lekko chrupiące i mięsiste. Biały nalot może wynikać z naturalnie występująej soli.
Suszone w temperaturze poniżej 42°C.

Szczegóły - Porto Muinos Algi morskie suszone - wakame 100 g Bio

  • Producent: Porto Muinos
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 8437001476251
  • EAN: 8437001476251
  • Wymiary: 19.5 x 10.5 x 10.5 cm

Składniki - Porto Muinos Algi morskie suszone - wakame 100 g Bio

Algi morskie Wakame* (Undaria pinnatifida) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Wartości odżywcze

W 100 g:

  • Wartość energetyczna: 698 kJ/169 kcal;
  • Tłuszcz: 2,0 g;  
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g;
  • Węglowodany: 3,0 g;
  • w tym cukry: 0 g;
  • Błonnik: 34 g;
  • Białko: 17 g;
  • Sól: 12,4 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu Wakame powiększa objętość do 10 razy w stosunku do swojej suchej wagi. Gotować ok. 5 minut. Przechowywać w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.

Informacja alergenna

Może zawierać mięczaki, skorupiaki, ryby.

Dane producenta/dystrybutora

Bio Planet S.A., Fabryczna 9B, 05-084 Leszno k. Warszawy

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również