Probio Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowa 500 g Bio

  • Probio
  • 8595582417794
SKŁADNIKI skrobia kukurydziana*, pełnoziarnista m±ka z sorgo*, m±ka z sorgo*, m±ka gryczana*, m±ka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len br±zowy*, słonecznik łuskany*, m±ka ryżowa*, sól morska, łuska babki jajowatej*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany...

15.09

Cena za kg : 30.18zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

Opis

SKŁADNIKI
skrobia kukurydziana*, pełnoziarnista m±ka z sorgo*, m±ka z sorgo*, m±ka gryczana*, m±ka kukurydziana*, kaszka gryczana*, skrobia ziemniaczana*, len br±zowy*, słonecznik łuskany*, m±ka ryżowa*, sól morska, łuska babki jajowatej*, pestki dyni łuskane*, kminek łamany* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Sypka mieszanka do przygotowania chleba. Produkt bezglutenowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Do 500 g mieszanki dodać 750 ml letniej wody i 14 g ¶wieżych drożdży. Wymieszać. Gotowe ciasto o konsystencji ciasta nale¶nikowego wlać do natłuszczonej masłem formy, przykryć i pozostawić na 40 min do wyro¶nięcia. Piec 10 min w nagrzanym do 250°C piekarniku, a następnie 30 min przy 190°C. Chleb wyj±ć z formy i dopiec 10 min do uzyskania złocistej skórki.
Wypiekacz do chleba: W 750 ml letniej wody rozpu¶cić 14 g drożdzy i wsypać 500 g mieszanki. Wybrać szybki program i piec 2 godz.

WARTO¦Ć ODŻYWCZA W 100 g
Warto¶ć energetyczna: 1497 kJ / 358 kcal
Tłuszcz: 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 66 g
w tym cukry: 0,8 g
Błonnik: 6 g
Białko: 7,2 g
Sól: 2,5 g

INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać sezam

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.

Recenzje

Podziel się swoj± opini±

Oceń produkt

Szczegóły - Probio Mieszanka do wypieku chleba bezglutenowa 500 g Bio

  • Producent: Probio
  • Stan: nowy, pełnowarto¶ciowy produkt
  • Model: 8595582417794
  • EAN: 8595582417794
  • Wymiary: 20 x 10 x 7 cm

Inni Klienci kupili również