Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Część 2. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne

Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6. (Sporządzanie potraw i napojów). Książka obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast,...
63,80 * 65,80 zł
*cena detaliczna

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 60,90 zł

Opis

Publikacja skierowana do uczniów szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie kucharz oraz technik żywienia i usług gastronomicznych. Realizuje treści z zakresu kwalifikacji T.6. (Sporządzanie potraw i napojów).

Książka obejmuje tematy dotyczące sporządzania zup, sosów gorących, ciast, potraw z mięs zwierząt rzeźnych, drobiu, dziczyzny, ryb, owoców morza, potraw półmięsnych, potraw wegetariańskich, zakąsek, deserów oraz napojów. Omawia również zagadnienia związane z kuchnią polską, kuchniami regionalnymi, kuchniami narodowymi, potrawami dietetycznymi oraz żywnością wygodną i funkcjonalną. Szatę graficzną książki uatrakcyjnia bogaty materiał ilustracyjny, który stanowi dodatkowe źródło informacji oraz ułatwia zrozumienie przekazywanych w podręczniku treści. Ponadto uczeń znajdzie w zeszycie zbiór niezbędnych do podszlifowania umiejętności receptur.

FAQ

Sekcja najczęstszych pytań i odpowiedzi

Które wydawnictwo opracowało tę książkę?
Książka "Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Część 2. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne" została wydana przez Wydawnictwo Rea, WSiP.

 
Na podstawie czego mam wiedzieć, że to właśnie ten podręcznik muszę kupić?
3 kroki do sprawdzenia poprawności zamawianych książek szkolnych z listą potrzebnych:
1. Zdobądź wykaz podręczników w szkole.
2. Zwróć uwagę na zgodność tytułu, autora, nazwę wydawnictwa.
3. Sprawdź, czy wymienione szczegóły znajdują się w opisie oglądanego produktu.

 
Która to część podręcznika?
To wydanie stanowi 2 część.

 
W jaką okładkę oprawiony jest podręcznik?
Podręcznik wydano w miękkiej okładce. Dzięki temu, że nie waży za dużo, z łatwością można ją wrzucić do szkolnej torby.

 
Jaka jest data wydania tego podręcznika?
Ta pozycja została wydana w 2018. Podręcznik "Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Część 2. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne" od lat jest cenionym źródłem wiedzy i narzędziem dla wielu uczących się. Przez lata pozyskał zaufanie nauczycieli, co świadczy o jego wartości edukacyjnej.

 
Kilka słów o wydającym opisywany podręcznik:
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, z ponad 70-letnim doświadczeniem, to istotny podmiot na polskim rynku wydawniczym. Począwszy od publikacji pierwszego podręcznika w 1945 roku, WSiP wydało dużą liczbę materiałów edukacyjnych, współpracując z wybitnymi naukowcami i ekspertami. Oferta wydawnictwa zawiera liczne serie podręczników, poradniki, kursy i repetytoria, a także innowacyjne platformy edukacyjne, takie jak WSiPnet. Ponadto, WSiP prowadzi Klub Nauczyciela, oferując dedykowane wsparcie dla profesjonalistów w dziedzinie edukacji.
 
Co powinien posiadać uczeń oprócz podręczników?
Na stronach internetowych szkół zazwyczaj można znaleźć informacje dotyczące dodatkowych wymagań odnośnie wyprawki dla poszczególnych klas. Na listach zazwyczaj znajdują się: przybory do pisania, kredki, artykuły plastyczne i kreatywne. Miej na uwadze zdobycie odpowiednich zeszytów. Plecak w ulubionym kolorze, piórnik z wizerunkiem lubianego zwierzaka... W rok szkolny warto wejść pewnie i we własnym stylu. Dobrze dobrane artykuły wyprawkowe dostarczą radości, a wręcz zwiększyć nieco pewność siebie. Odpowiednie artykuły kreatywne mogą dostarczyć inspiracji do pracy twórczej. Sprawdź zestawy do szkoły, z którymi, w naszej opinii, warto wejść w nowy rok szkolny.

 
Czy mogę wymienić lub zwrócić kupiony u Was podręcznik?
Produkty nie podlegają wymianie, ale musisz wiedzieć, że nietrafiony podręcznik kupiony online zawsze możesz zwrócić, i w zamian zamówić ten właściwy. Chcesz wiedzieć więcej o tym, jak można zwracać nietrafione zakupy? Wszystkie informacje znajdziesz tutaj.

 

Szczegóły - Procesy technologiczne w gastronomii. Kwalifikacja T.6. Część 2. Zeszyt ćwiczeń do nauki zawodu technik żywienia i usług gastronomicznych, kucharz. Szkoły ponadgimnazjalne

  • Autorzy: Iwona Namysław, Lidia Górska
  • Wydawnictwo WSiP
  • Rok wydania: 2018
  • Oprawa: Miękka
  • Ilość stron: 488
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788302152573
  • Język: polski
  • Podtytuł: Szkoła ponadgimnazjalna
  • ISBN: 9788302152573

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również