Deka

Kwas chlebowy firmy Deka to gazowany napój, który staje się coraz bardziej popularny w Polsce. Pochodzi z Rosji, gdzie znajduje się niemalże w każdym domu.

Jak powstaje?

Kwas chlebowy Deka otrzymuje się w procesie fermentacji chleba żytniego razowego, wraz z drożdżami oraz małą ilością cukru. Zawiera niską zawartość alkoholu, około 1%. Kwas ma bardzo długą tradycję, ponieważ znany był już w czasach średniowiecznych.

Dlaczego jest tak popularny?

Ponieważ doskonale gasi pragnienie, co jest ogromną zaletą w gorące letnie dni. Kolejną zaletą jest cena napoju, która jest wyjątkowo przystępna.

Jakie wartości odżywcze posiada kwas chlebowy Deka?

Dzięki temu, że zawiera bakterie kwasu chlebowego, idealnie sprawdza się w odbudowie naszej flory bakteryjnej w jelitach. Jest to szczególnie istotne dla osób, które przeszły leczenie antybiotykami. Zawiera wiele witamin, na przykład C, E oraz B1. Witamina B1 jest jedną z najważniejszych w naszym organizmie, wspiera układ odpornościowy i pomaga w walce z trądzikiem, odpowiada za dobre samopoczucie.. Regularne picie kwasu chlebowego będzie pomocne również dla osób, które miewają problemy trawienne, ponieważ zwiększa przemianę materii. Produkt zawiera też selen i cynk, które pozytywnie wpływają na kondycję włosów, skóry i paznokci.

Jak podajemy kwas chlebowy Deka?

Najlepszy jest oczywiście schłodzony. Dzięki temu bardzo wyraźnie wyczuwa się jego słodko-kwaśny aromat. Ma przyjemny, lekko piwny zapach, który przypomina chleb żytni. Możemy go jednak stosować nie tylko jako napój, ale również jako składnik sosów albo marynat.

Deka Rosyjski Kwas Chlebowy Nikola 1 l -20%
w magazynie
© 2020 - All rights reserved Sklepy internetowe