Podlaskie M±ki Ekologiczne

Wyrób ciast, nale¶ników, bułek, pierogów czy chlebów – żaden z tych kulinarnych procesów nie może odbyć się bez zastosowania m±k. Dobrze nam wszystkim znane, stosowane w kuchni od pokoleń, dzi¶ staj± się coraz mniej popularne i ustępuj± miejsca nowym produktom wytwarzanym zgodnie z ekologicznymi normami.

Podlaskie M±ki Ekologiczne to firma zlokalizowana niedaleko Puszczy Białowieskiej. To wła¶nie z pobliskich terenów pozyskuje się zboża, które następnie – wytwarzane według tradycyjnych reguł podlaskich młynarzy – s± przetwarzane, by w rezultacie stworzyć pełnowarto¶ciow± m±kę. Ta, pozbawiona konserwantów i substancji chemicznych, trafia do naszych domów, gdzie wykorzystujemy j± w dalszych celach, wytwarzaj±c nowe produkty takie jak ciasta, chleby czy pierogi.

Lata do¶wiadczeń zdobywanych przez Podlaskie M±ki Ekologiczne, szczególna wrażliwo¶ć na potrzeby współczesnych konsumentów, a także chęć zgłębiania tradycyjnych praktyk wytwarzania m±k sprawiaj±, że firma jest jedn± z najchętniej wybieranych opcji funkcjonuj±cych na rynku zdrowej żywno¶ci. Dużym plusem jest też atrakcyjna cena oferowanych produktów, dzięki której ekologiczne m±ki s± rozwi±zaniem dostępnym dla każdego.

Znakomicie sprawdzi się jako zdrowy zamiennik tradycyjnych produktów – nada się zarówno do diety wegetariańskiej, jak i wegańskiej, ponadto może być stosowana przez osoby z alergiami pokarmowymi b±dĽ wrażliwymi układami trawiennymi. Firma dysponuje różnymi rodzajami m±ki, w¶ród których znajduj± się m±ka żytnia chlebowa, żytnia razowa, orkiszowa razowa, orkiszowa chlebowa oraz orkiszowa w wersji jasnej.

Podlaskie M±ki Ekologiczne to m±ki produkowane w rejonie tzw. zielonych płuc Polski. Uprawa zbóż, ich przemiał i dalsza obróbka odbywaj± się w tym przypadku w okolicy Bielska Podlaskiego, kilkadziesi±t kilometrów od Puszczy Białowieskiej. To m±ki, które produkowane s± zgodnie z tradycyjn± receptur± znan± z Podlasia, co potwierdza przyznany im certyfikat ekologiczny. Podlaskie M±ki Ekologiczne s± idealne do wypieku chleba, a także wyrobu ciast, bułek, pierogów czy nale¶ników.

Wysokiej jako¶ci naturalne Podlaskie M±ki Ekologiczne

Podlaskie M±ki Ekologiczne wytwarzane s± z lokalnie uprawianych na Podlasiu zbóż - organicznego żyta i orkiszu. Pozwalaj± przede wszystkim na pieczenie tradycyjnego, wiejskiego chleba bez użycia ulepszaczy smaku i innych chemicznych dodatków.

M±ki z Podlasia wykorzystać można do przygotowania chleba, bułek, ciast różnego rodzaju, nale¶ników, pierogów, zakwasu itd. Do wyboru s± w tym przypadku m±ka orkiszowa i żytnia. Ta druga stanowi doskonał± alternatyw± dla popularnej i doskonale znanej m±ki pszennej. Jest ona bogata w duże ilo¶ci cennego dla organizmu błonnika.

Polskie M±ki Ekologiczne sprzedawane s± w wygodnych papierowych opakowaniach. Należy przechowywać je z dala od Ľródeł wilgoci, aby jak najdłużej utrzymały swoje wła¶ciwo¶ci. W ofercie marki jak dot±d znajduj± się m±ka orkiszowa jasna, m±ka orkiszowa razowa, m±ka żytnia razowa oraz m±ka orkiszowa chlebowa. Na każdym opakowaniu znajdziemy dodatkowo unikalny przepis z wykorzystaniem m±ki.

© 2019 - All rights reserved Sklepy internetowe