Przerwy w jedzeniu naukowo udowodniony sposób na zdrowie i długowieczność

  • 9788365846747
  • 1 dzień + czas dostawy
Zdrowe jedzenie jest dobre – przerwy w jedzeniu są jeszcze lepsze! W wielu kulturach i religiach na całym świecie istnieją przykazania i rytuały na czasowe ograniczenia w jedzeniu. To, co na początku brzmi jak oczyszczenie duszy i ograniczenie nadmiernie rozpasanego stylu życia, zyskuje obecnie...

35.96 zł

-19%

44.40 zł

Dodaj do schowka

Opis

Zdrowe jedzenie jest dobre – przerwy w jedzeniu są jeszcze lepsze!

W wielu kulturach i religiach na całym świecie istnieją przykazania i rytuały na czasowe ograniczenia w jedzeniu. To, co na początku brzmi jak oczyszczenie duszy i ograniczenie nadmiernie rozpasanego stylu życia, zyskuje obecnie uzasadnienie dzięki odkryciom współczesnej medycyny. Liczne badania naukowe potwierdzają leczniczy efekt tymczasowych przerw w jedzeniu. Dzięki tej książce poznasz metody i zasady ich stosowania żeby uniknąć uczucia głodu i uzyskać efekt uzdrawiania.

Nasze ciało nie jest właściwie przystosowane do życia w stałym stanie sytości

Obecnie ten fenomen zdobywa popularność na całym świecie i robi furorę w Stanach Zjednoczonych pod nazwą Time Restricted Eating (TRE) – ograniczone czasowo jedzenie. W Japonii zdrowotny wpływ przerw w jedzeniu jest znany już od dawna. Tamtejszy lekarz za pomocą strategii opierającej się na spożywaniu tylko jednego posiłku, wieczorem, krótko przed pójściem spać, zredukował nadwagę i odmłodził swoją skórę, a także poprawił stan naczyń krwionośnych.

Z tej książki dowiesz się, że przerwy w jedzeniu:

• chronią naczynia przed miażdżycą, poprawiają pracę serca i obniżają ciśnienie krwi,

• stymulują metabolizm, pracę wątroby, woreczka żółciowego i nerek, aby poprawić funkcje detoksykacji i wydalania,

• regulują poziom cukru i lipidów we krwi oraz inne parametry metaboliczne, takie jak normalizacja kwasu moczowego,

• odbudowują florę bakteryjną w jelitach i regenerują błonę śluzową. Umożliwiają jelitom optymalnie wchłanianie witamin i minerałów. Wzmacniają system odpornościowy,

• poprawiają jakość snu, stymulują pracę mózgu. Zapobiegają demencji i chorobie Alzheimera,

• mają korzystny wpływ na nasze geny i jądra komórkowe. Zmniejsza się ryzyko degeneracji komórek i rozwoju raka. Chronią komórki przed przedwczesną śmiercią komórkową,

• zapewniają piękną sylwetkę. Komórki tłuszczowe są rozbijane, skóra jest odmłodzona, a ciało otrzymuje poczucie bezpieczeństwa z powodu swojej naturalnej sytości. Poprawia się fizyczne samopoczucie, mentalna i duchowa witalność.

Lista chorób, które można pokonać lub zapobiec dzięki poradom Autorów:

• nadwaga, podwyższone ciśnienie krwi, stres, podwyższony poziom lipidów we krwi i kwasu moczowego,

• choroby serca i naczyń krwionośnych,

• cukrzyca typu 2,

• reumatyzm i artroza,

• fibromialgia,

• chroniczne bóle pleców i głowy jak migrena,

• choroby żołądka i jelit,

• neurodermatoza i łuszczyca,

• alergie,

• dolegliwości związane z menopauzą,

• podwyższona podatność na infekcje,

• nastroje depresyjne i wyczerpanie.

Nawet w przypadku chorób nowotworowych krótkie okresy postu mogą poprawić działanie i znoszenie przez pacjenta chemioterapii.

Oczyść ciało i umysł

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Przerwy w jedzeniu naukowo udowodniony sposób na zdrowie i długowieczność

  • Autorzy: Claus Muss, Heike Bues-kovacs
  • Wydawnictwo Vital
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2018
  • Ilość stron: 224
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788365846747
  • Język: polski
  • Tłumacz: Wysocka Kamila
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788365846747
  • EAN: 9788365846747
  • Wymiary: 14.5x20.5 cm