Pzz Mieszanka do wypieku chleba Graham Mix zestaw 2 x 500 g

  • Pzz
  • PZZA35
Mieszanka do wypieku chleba Graham Mix zestaw 2 x 500 g Gotowa mieszanka do wypieku chleba, wystarczy dodać tylko wodę. Składniki mieszanki do wypieku chleba pochodzą z wyselekcjonowanych ziaren zbóż uprawianych głównie na terenie Zielonych Płuc Polski.
8,36
4.18 zł/ za szt. w zest.
Cena za kg : 8.36zł

Produkt niedostępny

Dodaj do listy zakupowej

Opis

Mieszanka do wypieku chleba Graham Mix zestaw 2 x 500 g

Gotowa mieszanka do wypieku chleba, wystarczy dodać tylko wodę.

Składniki mieszanki do wypieku chleba pochodzą z wyselekcjonowanych ziaren zbóż uprawianych głównie na terenie Zielonych Płuc Polski.

Szczegóły - Pzz Mieszanka do wypieku chleba Graham Mix zestaw 2 x 500 g

  • Producent: Pzz
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: PZZA35

Produkty w zestawie (2)

Mieszanka do wypieku chleba Graham
2 x Pzz Mieszanka do wypieku chleba Graham 500 g

Gotowa mieszanka do wypieku chleba, wystarczy dodać tylko wodę. Składniki mieszanki do wypieku chleba pochodzą z wyselekcjonowanych ziaren zbóż uprawianych głównie na terenie Zielonych Płuc Polski.

Cena detaliczna: 4.69 zł

Cena rynkowa produktów w zestawie: 9,38 zł
Kupując ten zestaw oszczędzasz: 1,02 zł (-11%)

Składniki - Pzz Mieszanka do wypieku chleba Graham Mix zestaw 2 x 500 g

Mąka pszenna typ 550 (66,4%), mąka pszenna graham typ 1850 (28,4%), zakwas pszenny, sól, drożdze instant.

Wartości odżywcze

W 100 g produktu:

  • wartość energetyczna 1384 kJ / 328 kcal
  • tłuszcz 2,1 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,9 g
  • węglowodany 57,9 g
  • w tym cukry 4,5 g
  • białko 13 g
  • błonnik 12,7 g
  • sól 1,3 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Mieszankę chlebową wsypać do miski. Dodać około 380 ml ciepłej wody. Ciasto wyrabiać mikserem z hakami lub ręcznie przez około 10 minut do uzyskania gładkiej konsystencji. Pozostawić na 10 minut.

Ciasto przełożyć do natłuszczonej wcześniej blaszki 25 x 11 x 8 cm. Całość przykryć ściereczką i odstawić do ciepłego miejsca na 1 godzinę.

Po 30 minutach można delikatnie naciąć wierzch ciasta, co zapobiegnie niekontrolowanemu pęknięciu.

Piec około 40 minut w 220°C (opcja góra-dół bez termoobiegu). Po wypieczeniu chleb należy wyjąć od razu z blaszki.

Informacja alergenna

Zawiera gluten.

Dane producenta

Podlaskie Zakłady Zbożowe S.A., ul. Elewatorska 14, 15-959 Białystok

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Bestsellery

Nowości

Warto zwrócić uwagę na: