Roślinny browar

Jak zrobić miód pitny? Jak długo powinno fermentować wino? Czy w każdym fermentowanym napoju jest alkohol? Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu. Nowy rozdział w fermentacji! Wyjątkowe napoje, pełne zdrowych bąbelków! Zaskocz swoich gości domowymi miodami pitnymi,...
39,01 * 49,90 zł
*cena detaliczna

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 9,90 zł

Opis

Jak zrobić miód pitny? Jak długo powinno fermentować wino? Czy w każdym fermentowanym napoju jest alkohol?

Szampan z kwiatów bzu, piwo imbirowe, kwas chlebowy i wino z owoców lasu.
Nowy rozdział w fermentacji! Wyjątkowe napoje, pełne zdrowych bąbelków!


Zaskocz swoich gości domowymi miodami pitnymi, winami z dzikich roślin oraz bezalkoholowymi napojami, które orzeźwiają latem lepiej niż najbardziej cytrynowa lemoniada.

Sandor Katz, światowe guru fermentacji zachwycił się nowatorskim podejściem Pascala Baudara do fermentacji.  Teraz i ty masz okazję poznać unowocześnione przez niego receptury. Baudar nie tylko odkrywa tradycyjne metody warzenia piwa, wina, ale pokazuje również, jak łatwo można przygotować przepyszne napoje bezalkoholowe o wyjątkowych smakach i walorach zdrowotnych. Kwas chlebowy, buza, cydr, pitny miód ziołowy, szanta czy manzanita to tylko niektóre z fascynujących napojów, które przyrządzisz korzystając z jego wskazówek.

Ten inspirujący zbiór przepisów zachęca do samodzielnego tworzenia niebanalnych połączeń smakowych w przepysznych napojach alkoholowych i bezalkoholowych. Razem z Baudarem odkryjesz potencjał kulinarny w lokalnych produktach i tych, które możesz znaleźć w pobliskim lesie.


Uruchom swój domowy roślinny browar i przejdź na musującą stronę mocy!


„Pascal Baudar nadaje dzikiej fermentacji nowy wymiar, sięgając po dziko rosnące rośliny, dzikie drożdże i naturalne bakterie. Jego metody są skuteczne, a kreatywność – zaraźliwa. Dzięki wspaniałym ilustracjom i przejrzystym instrukcjom ta książka będzie dla ciebie źródłem niezwykłej inspiracji”.

 – Sandor Ellix Katz, autor książek ”Dzika fermentacja” i „Sztuka fermentacji”

Szczegóły - Roślinny browar

  • Autor: Pascal Baudar
  • Wydawnictwo Wydawnictwo Kobiece
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2019
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788366234796
  • Język: polski
  • Podtytuł: Wyjątkowe przepisy na bezalkoholowe napoje musujące, miody pitne, wina, piwa i inne fermentowane trunki
  • Oryginalny tytuł: The Wildcrafting Brewer: Creating Unique Drinks and Boozy Concoctions from Nature`s Ingredients
  • Tłumacz: Kotarski Bartłomiej
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788366234796
  • EAN: 9788366234796
  • Wymiary: 16.5x23.5

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również