Soligrano Mieszanka do wypieku chleba orkiszowego 500 g Bio
- Soligrano
-
5902578006642
- Promocja:
- Ekologiczne wypieki
W zestawie najtaniej >>
Opis
Sypka mieszanka do wypieku chleba orkiszowego.
Szczegóły - Soligrano Mieszanka do wypieku chleba orkiszowego 500 g Bio
- Producent: Soligrano
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5902578006642
- EAN: 5902578006642
- Wymiary: 21 x 12 x 6 cm
- Powiązane tematy: Produkty na lato, Produkty wegańskie
Składniki - Soligrano Mieszanka do wypieku chleba orkiszowego 500 g Bio
Mąka z pszenicy orkisz pełnoziarnista* (51%), mąka pszenna typ 500* (34%), siemię lniane* (5%), słonecznik* (5%), zakwas orkiszowy* (3%), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Wartości odżywcze
W 100 g mieszanki:
- Wartość energetyczna: 1551 kJ / 368 kcal
- Tłuszcz: 6,7 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
- Węglowodany: 61 g
- w tym cukry: 1,3 g
- Błonnik: 7,8 g
- Białko: 12 g
- Sól: 2,0 g
Sposób przygotowania i przechowywania
1. Do miski dodać 20 g świeżych drożdży, następnie dolać 300 ml letniej wody i dokładnie wymieszać.
2. Wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba.
3. Wymieszać składniki, nasmarować olejem formę do wypieku (25 x 12 x 8 cm).
4. Uformować masę, włożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (podwojenia objętości).
5. Wstawić formę do rozgrzanego piekarnika do temperatury 200-220°C, następnie piec przez 40-50 minut, do momentu powstania ciemnobrązowej skórki.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie.
Informacja alergenna
Gluten.
Dane producenta/dystrybutora
SOLIGRANO Sp. z o.o., Sp.k., WROCŁAWSKA 20, 95-082 DOBROŃ DUŻY