Sonko Kasza jęczmienna pęczak w torebkach 400 g

  • Sonko
  • 5902180570104
Kasza jęczmienna pęczak produkowana jest z całych, nierozdrobnionych ziaren jęczmienia, poddanych sortowaniu i obłuszczaniu. Posiada niską zawartość tłuszczu i cukrów. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Jest źródłem magnezu i żelaza. Doskonale komponuje się zarówno z...
3,29
Cena za kg : 8.23zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 3,09 zł

Opis

Kasza jęczmienna pęczak produkowana jest z całych, nierozdrobnionych ziaren jęczmienia, poddanych sortowaniu i obłuszczaniu. Posiada niską zawartość tłuszczu i cukrów. Charakteryzuje się wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Jest źródłem magnezu i żelaza. Doskonale komponuje się zarówno z tradycyjnymi daniami mięsnymi jak i wegetariańskimi. Stanowi smaczny dodatek do zup, farszów i sałatek. Może być również serwowana na słodko, z dodatkiem świeżych owoców lub bakalii. Produkt o obniżonej zawartości tłuszczu.

Szczegóły - Sonko Kasza jęczmienna pęczak w torebkach 400 g

  • Producent: Sonko
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5902180570104
  • EAN: 5902180570104
  • Wymiary: 16.5 x 13.5 x 4 cm

Składniki - Sonko Kasza jęczmienna pęczak w torebkach 400 g

Kasza jęczmienna pęczak.

Wartości odżywcze

W 100 g, w porcji*:

  • Wartość energetyczna 1420 kJ / 336 kcal, 711 kJ / 168 kcal
  • Tłuszcz 1,8 g, 0,9 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g, 0,2 g
  • Węglowodany 65,8 g, 32,9 g
  • w tym cukry 0,9 g, 0,5 g
  • Błonnik 10 g, 5 g
  • Białko 9,1 g, 4,6 g
  • Sól 0,01 g, <0,01 g
  • Magnez 58 mg (16%**), 29 mg
  • Żelazo 2,2 mg (15%**), 1,1 mg

Opakowanie 400 g zawiera 8 porcji kaszy.
* porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok, 120 g po ugotowaniu w wodzie bez soli
** % dzienniej referencyjnej wartości spożycia

Sposób przygotowania i przechowywania

Gotować we wrzątku od temperatury otoczenia: Ilość wody w garnku dobrać tak, by woreczek był cały zanurzony. Wodę zagotować. Woreczek włożyć do wrzątku. Wodę można lekko posolić. Gotować pod przykryciem około 20 minut. W zależności od preferowanej konsystencji kaszy czas gotowania można wydłużyć lub skrócić. Wyjąć woreczek, przepłukać w zimnej wodzie, odsączyć, rozerwać woreczek wzdłuż drobnej perforacji i wysypać kaszę na talerz.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna

Zawiera jęczmień.

Dane producenta/dystrybutora

Sonko Sp. z o.o., ul. Ryżowa 1, Bielany Wrocławskie, 55-040 Kobierzyce

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również