Sonko Ryż do risotto Carnaroli w torebkach 200 g

  • Sonko
  • 5902180320105
Ryż biały średnioziarnisty Carnaroli uważany jest za najlepszą odmianę ryżu do przygotowania klasycznego risotto. Charakteryzuje się ziarnami, które po ugotowaniu mają miękką, zwartą i aksamitną konsystencję. Nr 1 w Polsce*. * Liderem wśród produktów markowych w segmencie ryżu w Polsce jest Sonko...
6,09
Cena za kg : 30.45zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 5,99 zł

Opis

Ryż biały średnioziarnisty Carnaroli uważany jest za najlepszą odmianę ryżu do przygotowania klasycznego risotto. Charakteryzuje się ziarnami, które po ugotowaniu mają miękką, zwartą i aksamitną konsystencję. Nr 1 w Polsce*.
* Liderem wśród produktów markowych w segmencie ryżu w Polsce jest Sonko (AC Nielsen, VIII 2019 r.)

Szczegóły - Sonko Ryż do risotto Carnaroli w torebkach 200 g

  • Producent: Sonko
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5902180320105
  • EAN: 5902180320105
  • Wymiary: 17 x 14 x 4.1 cm

Składniki - Sonko Ryż do risotto Carnaroli w torebkach 200 g

Ryż biały średnioziarnisty – Carnaroli.

Wartości odżywcze

W 100 g, w porcji*:

  • Wartość energetyczna 1513 kJ / 357 kcal, 761 kJ / 179 kcal
  • Tłuszcz 1,1 g, 0,6 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,2 g, 0,1 g
  • Węglowodany 78,9 g, 39,5 g
  • w tym cukry <0,5 g, <0,5 g
  • Błonnik 0,9 g, 0,5 g
  • Białko 7,3 g, 3,7 g
  • Sól <0,01 g, <0,01 g

Opakowanie 200 g zawiera 4 porcje ryżu.
* porcja (1/2 woreczka) = 50 g suchego produktu = ok. 150 g po ugotowaniu w wodzie bez soli

Sposób przygotowania i przechowywania

Instrukcje dotyczące przyrządzenia od temperatury otoczenia: W garnku rozgrzać 2 łyżki masła, wrzucić drobno pokrojoną cebulę i chwilę smażyć. Do cebuli dodać ryż i mieszać, aż zrobi się szklisty. Zalać go winem (ok. 0,5 kieliszka) i gotować do odparowania. Następnie partiami dolewać gorący bulion (ok. 400 ml) często mieszając, aby ryż nie przywarł do garnka i gotować około 20 minut. Wraz z ostatnią porcją bulionu do ryżu można dodać ulubione dodatki i gotować, aż całość płynu odparuje. Na koniec połączyć z niewielką ilością masła, śmietany oraz parmezanem. Wyłączyć ogień i pozostawić potrawę na 2 minuty pod przykryciem. Gotowe risotto przełożyć na talerz.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Dane producenta/dystrybutora

Sonko Sp. z o.o., ul. Ryżowa 1, Bielany Wrocławskie, 55-040 Kobierzyce

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również