Sushi
- RM
-
9788381515054
Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej. Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz...
Opis
Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej.
Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.
Omówiono w niej:
- niezbędne narzędzia kuchenne,
- podstawowe składniki sushi,
- sposoby przygotowywania ryżu,
- filetowanie i krojenie ryb,
- przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw,
- techniki rolowania sushi,
- ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi.
Szczegóły - Sushi
- Autorzy: Hori Masakazu, Takahashi Kazu
- Wydawnictwo RM
- Oprawa: Miękka
- Rok wydania: 2021
- Ilość stron: 80
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 9788381515054
- Język: polski
- Oryginalny tytuł: Fresh and tasty Sushi cookbook
- Tłumacz: Koięcka Karolina
- Nr wydania: 4
- ISBN: 9788381515054
- EAN: 9788381515054
- Wymiary: 16.5x23.5 cm
- Powiązane tematy: książki kucharskie na prezent