Sushi

Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej. Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz...
19,11 * 29,99 zł
*cena detaliczna

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 20,13 zł

Opis

Na ile sposobów można połączyć ryż z rybą? Kulki ryżu przykryte wszelkiego rodzaju przysmakami morskimi… przekąski zawinięte w wodorosty… małe zielone łódeczki i… wiele, wiele więcej.

Oto zwięzłe, przystępne i inspirujące wprowadzenie do świata japońskich przysmaków. W tej książce znajdziesz wszystko, co należy wiedzieć, żeby rozpocząć przygodę ze sztuką kulinarną, jaką jest przygotowywanie sushi.

Omówiono w niej:

  • niezbędne narzędzia kuchenne,
  • podstawowe składniki sushi,
  • sposoby przygotowywania ryżu,
  • filetowanie i krojenie ryb,
  • przygotowywanie ostryg, kalmarów i mątw,
  • techniki rolowania sushi,
  • ponad 30 przepisów na nigri-sushi, maki-sushi, futomaki i sashimi.

Szczegóły - Sushi

  • Autorzy: Hori Masakazu, Takahashi Kazu
  • Wydawnictwo RM
  • Oprawa: Miękka
  • Rok wydania: 2021
  • Ilość stron: 80
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788381515054
  • Język: polski
  • Oryginalny tytuł: Fresh and tasty Sushi cookbook
  • Tłumacz: Koięcka Karolina
  • Nr wydania: 4
  • ISBN: 9788381515054
  • EAN: 9788381515054
  • Wymiary: 16.5x23.5 cm

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt