NOWOŚĆ Suszonki. Zachowaj smak na dłużej

Suszonki. Zachowaj smak na dłużej

  • 9788381321259
  • 1 dzień + czas dostawy
Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue? Niezbędnik...

39.92 zł

-20%

49.90 zł

Dodaj do schowka

Opis

Jak zrobić kalafiorowy popcorn, pikantny ocet ryżowy, herbatę z dzikiej róży, batoniki z suszonych owoców i mieszankę ziołową z chili? Jak przygotować pożywne i smaczne przekąski owocowo-czekoladowe, muesli i płatki owocowe? Z czego sporządzić minestrone, bulion warzywny i sos barbecue?

Niezbędnik dla wszystkich, którzy chcą uzupełnić spiżarnię, zachować nadwyżkę produktów z własnego ogrodu lub przyszykować się do wyjazdu na kemping, wyprawę górską czy daleką podróż.

Suszenie pożywienia to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. Jest to jednocześnie prosty i tani sposób przechowywania produktów spożywczych. Dzięki tej metodzie jedzenie zachowuje większość cennych dla zdrowia składników odżywczych, witamin i minerałów.

Zobacz jak łatwo można wysuszyć wszystko od arbuza i ananasa po pomidory i zioła. Sprawdź jak przygotować do suszenia wołowinę, jagnięcinę i mięso z drobiu.

Bogato ilustrowany poradnik zawiera niezbędne informacje dla wszystkich zainteresowanych alternatywnymi metodami przetwarzania i przechowywania żywności. Autorka pokazuje krok po kroku jak przygotować warzywa i owoce do suszenia, jakie sposoby obróbki wybrać dla każdego rodzaju pożywienia. Zachęca do korzystania z przepisów kulinarnych i dodawania suszonek do zup, gulaszy, ciast i ciasteczek.

Przeczytaj fragment książki:


Teresa Marrone jest autorką książek kucharskich m. in. Dishing up Minnesota, Modern Maple oraz atlasów przyrodniczych m.in. o grzybach, jagodach i owocach leśnych. Wykorzystaniem bogactwa runa leśnego zainteresowała się jeszcze na studiach i pasję swoją kontynuuje do dziś. Specjalizuje się w kuchni regionalnej Stanów Zjednoczonych. Mieszka w Minneapolis w Minnesocie.

Szczegóły - Suszonki. Zachowaj smak na dłużej

  • Tytuł: Suszonki
  • Wydawnictwo: Wydawnictwo Zwierciadło
  • Oprawa: Twarda
  • Rok wydania: 2019
  • Ilość stron: 284
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 9788381321259
  • Język: polski
  • Podtytuł: Zachowaj smak na dłużej
  • Oryginalny tytuł: The Beginner`s Guide to Dehydrating Food. How to Preserve All Your Favorite, Vegetables, Fruits, Mea
  • Tłumacz: Rudnik Justyna, Trzcińska-Hildebrandt Agata
  • Nr wydania: 1
  • ISBN: 9788381321259
  • EAN: 9788381321259
  • Wymiary: 19.0x24.0x2 cm

Opinie

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt