Symbio Kasza manna razowa 400 g Bio
- Symbio
-
5903874561491
W zestawie najtaniej >>
Opis
Kasza manna razowa Symbio jest produktem pochodzącym z pszenicy ekologicznej, co podnosi jej walory odżywcze i smakowe.
Kasza manna razowa Symbio jako produkt lekkostrawny znajduje szerokie zastosowanie w przyrządzaniu potraw zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. Można ją spożywać w postaci deserów z dodatkiem owoców, a także jako dodatek do mleka czy zagęstnik do zup i sosów. Jest też składnikiem klusek, kotletów i pasztetów. Dodaje się ją również do ciast. Można posypywać nią również formy do pieczenia ciasta.
Właściwości
Kasza manna razowa stanowi alternatywę dla innych kasz oraz tradycyjnej kaszy manny. Jest bardziej wyrazista w smaku i zawiera więcej błonnika. Stanowi doskonałe źródło węglowodanów. Jest lekkostrawna i dzięki temu ceniona w diecie dzieci i dorosłych z nadwrażliwym przewodem pokarmowym. Jest dobrym źródłem skrobi, a także zawiera cenne witaminy i minerały.
Warto wiedzieć, że kasza manna podczas gotowania zwiększa swoją objętość. W zależności od tego, jaką konsystencję chcemy uzyskać, dodajemy jej mniej lub więcej. Przyjmuje się, że 1 kg kaszy wchłania około 2,5 kg wody w celu uzyskania konsystencji gęstej, a 3,5 kg konsystencji półpłynnej.
Marka Symbio to gwarancja wysokiej jakości żywności pochodzącej z upraw ekologicznych bez GMO i syntetycznych dodatków. Produkty posiadają odpowiednie certyfikaty.
Szczegóły - Symbio Kasza manna razowa 400 g Bio
- Producent: Symbio
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5903874561491
- EAN: 5903874561491
- Powiązane tematy: BIO, Produkty bez cukru, Produkty sypkie bez cukru, Kuchnia pełna zdrowia, Zdrowe nawyki, Produkty sypkie i bakalie, Zdrowa żywność
Składniki - Symbio Kasza manna razowa 400 g Bio
Ekologiczna kasza manna razowa.
Wartości odżywcze
- Wartość energetyczna 1468 kJ / 346 kcal
- Tłuszcz 1,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g
- Węglowodany 70 g
- w tym cukry 3,1 g
- Błonnik 5,3 g
- Białko 9,7 g
- Sól 0 g
Sposób przygotowania i przechowywania
Przygotować 300 ml zimnego mleka. Odlać z niego około 50 ml i wsypać do niego kaszę mannę, wymieszać. Pozostałe mleko zagotować. Wlewać namoczoną kaszkę do gotującego się mleka, cały czas mieszając, aby nie tworzyły się grudki. Gotować około 3 minut do zgęstnienia.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna
Produkt zawiera gluten.
Dane producenta/dystrybutora
SYMBIO POLSKA S.A., ul. Zawieprzycka 8m, 20-228 Lublin