Symbio Mąka kokosowa 500 g Bio

Mąka kokosowa jest produktem naturalnie bezglutenowym, może być stosowana do pieczenia ciast, ciasteczek, chlebów, pizzy, gofrów i omletów, a także jako panierka do kotletów. Mąka ta w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki zbożowej może być spożywana na surowo, więc pole jej zastosowań jest znacznie...

7.69 zł

Cena za kg : 15.38zł

Dodaj do schowka

Opis

Mąka kokosowa jest produktem naturalnie bezglutenowym, może być stosowana do pieczenia ciast, ciasteczek, chlebów, pizzy, gofrów i omletów, a także jako panierka do kotletów. Mąka ta w przeciwieństwie do tradycyjnej mąki zbożowej może być spożywana na surowo, więc pole jej zastosowań jest znacznie szersze niż mąki pszennej czy żytniej. Można ją dosypywać do: płatków śniadaniowych, lodów, sałatek owocowych czy jogurtu. Przy dodawaniu mąki kokosowej do wypieków należy pamiętać, aby zwiększać odpowiednio ilość płynów używanych do ciasta (wody, mleka, oleju), ponieważ mąka ta ma wysokie właściwości absorpcyjne i może spowodować, że ciasto stanie się zbyt suche.

Skład: ekologiczna mąka kokosowa.

Wartość energetyczna: 1392kJ / 333 kcal; Tłuszcz 8,5 g; - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,0 g; Węglowodany 26 g; - w tym cukry 8,0g; Błonnik 39 g; Białko 19 g ; Sól 0,3 g.

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Ostrzeżenia i pozostałe informacje: Produkt może zawierać gluten, orzeszki ziemne, orzechy, soję.

Dane producenta: SYMBIO POLSKA S.A. ul. Zawieprzycka 8m, 20-228 Lublin 712-23-78-275.

Szczegóły - Symbio Mąka kokosowa 500 g Bio

Opinie

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt