Symbio Makaron orkiszowy nitka 250 g Bio

Jasny makaron orkiszowy, wyprodukowany zgodnie z tradycyjną recepturą, na bazie ekologicznej mąki orkiszowej i wody, bez dodatku jaj. Idealny dodatek do rosołu oraz innych zup. Źródło błonnika. Skład: Ekologiczna mąka orkiszowa typ 500, woda Wartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal; Tłuszcz 1,1 g;...

3.49 zł

-13%

3.99 zł

Cena za kg : 13.96zł

Dodaj do schowka

Opis

Makaron orkiszowy Symbio przygotowywany jest z mąki orkiszowej, która w przeciwieństwie do zwykłej mąki zawiera naturalnie występującą w pszenicy łupinę, bogatą w selen, potas, a także z większą w porównaniu do odmiany bez dodatku łupiny ilość białka. Orkisz dzięki zawartości wielu substancji odżywczych oraz niskiej kaloryczności coraz chętniej wybierany jest przez osoby zainteresowane  zdrowym trybem życia jako stały dodatek do diety. Zwiększająca się świadomość dobroczynnego działania pszenicy orkiszowej wpływa na zwiększenie popularności, a co za tym idzie, także dostępności produktów takich jak: kasze orkiszowe, ciastka, kawy oraz mąki, która jest głównym składnikiem makaronów.

Jasny makaron orkiszowy, wyprodukowany zgodnie z tradycyjną recepturą, na bazie ekologicznej mąki orkiszowej i wody, bez dodatku jaj. Idealny dodatek do rosołu oraz innych zup. Źródło błonnika.

Sposób przygotowywania
Makaron orkiszowy Symbio gotuje się w podobnych proporcjach co makaron zwykły. Na 100 g makaronu potrzebujemy litra wody. Czas gotowania jest nieco wydłużony w stosunku do powszechnego makaronu, zależy także od jego postaci:

  • Makaron spaghetti około 9 minut
  • Makaron świderki około 7 minut
  • Makaron nitki około 4 minut

Delikatna orzechowa nuta wspaniale komponuje się z rybami, kaparami oraz indykiem. Oprócz potraw słonych świetnie sprawdza się także do potraw słodkich, dodatek miodu, migdałów oraz cynamonu jest przepisem na pyszny deser.

Marka Symbio oferuje zdrową, organiczną żywność oraz popularyzuje idee rolnictwa ekologicznego. Wspiera także kampanie promujące ekologiczne produkty niezawierające antybiotyków, pestycydów oraz sztucznych nawozów.

Skład: Ekologiczna mąka orkiszowa typ 500, woda

Wartość energetyczna: 1519 kJ / 358 kcal; Tłuszcz 1,1 g; - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,4 g; Węglowodany 75 g; - w tym cukry 3,9 g; Błonnik 7,1 g; Białko 8,5 g; Sól 0 g

Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Ostrzeżenia i pozostałe informacje: Produkt zawiera gluten

Dane producenta: SYMBIO POLSKA S.A. ul. Zawieprzycka 8m, 20-228 Lublin 712-23-78-275

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Symbio Makaron orkiszowy nitka 250 g Bio

  • Producent: Symbio
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5903874567479
  • EAN: 5903874567479
  • Wymiary: 22 x 8 x 5 cm