Symbio Makaron orkiszowy razowy wstążka 400 g Bio

  • Symbio
  • 5903874561071
Razowy makaron orkiszowy, wyprodukowany zgodnie z tradycyjną recepturą, na bazie ekologicznej mąki orkiszowej i wody, bez dodatku jaj. Idealny dodatek do sosów, zup oraz sałatek. Źródło błonnika.

6.39 zł

Cena za kg : 15.98zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

Opis

Makaron orkiszowy jest źródłem cennych składników odżywczych. Charakteryzuje go wyjątkowy smak. Idealnie sprawdzi się we wszystkich zupach, sałatkach i daniach z makaronem – zarówno tradycyjnych polskich, jak i na przykład włoskich. Kształt wstążek pasuje do lekkich sosów, ale także do takich na bazie śmietany, o kremowej konsystencji.

Makaron ten powstaje z ekologicznej mąki orkiszowej razowej, która jest znacznie zdrowsza niż biała mąka. Choć orkisz jest rodzajem pszenicy, to zawiera znacznie więcej białka od pszenicy zwyczajnej – 13-17%. Jest bardzo bogaty w mangan (106% zalecanego dziennego spożycia w jednej szklance ugotowanych ziaren), a także w inne składniki mineralne, takie jak magnez, fosfor, cynk i żelazo. W jego składzie znajdziemy także niacynę, czyli witaminę B3, duże ilości błonnika pokarmowego oraz kwas linolenowy – korzystny dla zdrowia kwas tłuszczowy. Zawiera także rodanin. Orkisz jest wyjątkowym ziarnem, zatem warto włączyć je na stałe do swojej diety.

Makaron nie zawiera jaj, jest więc odpowiedni dla wegan i osób z alergiami. Opakowanie 400 g zawiera około 4 porcje produktu.

Symbio to firma zajmująca się produkcją i dystrybucją produktów ekologicznych, certyfikowanego pochodzenia. Oferowane wyroby są monitorowane na każdym etapie produkcji, dzięki czemu konsumenci mogą cieszyć się ich najwyższą jakością.

Składniki - Symbio Makaron orkiszowy razowy wstążka 400 g Bio

Ekologiczna mąka orkiszowa razowa, woda.

Wartości odżywcze

  • Wartość energetyczna: 1514 kJ / 358 kcal,
  • Tłuszcz 2,2 g,
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g,
  • Węglowodany 70 g,
  • w tym cukry 4,9 g,
  • Błonnik 6,3 g,
  • Białko 11 g,
  • Sól 0 g.

Sposób przygotowania i przechowywania

Na każde 100 g makaronu potrzebujemy 1 l wody oraz pół łyżeczki soli. Czas gotowania to około 5-8 minut – należy na bieżąco kontrolować jego twardość.

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacja alergenna

Produkt zawiera gluten.

Dane producenta/dystrybutora

SYMBIO POLSKA S.A., ul. Zawieprzycka 8m, 20-228 Lublin 712-23-78-275

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Symbio Makaron orkiszowy razowy wstążka 400 g Bio

  • Producent: Symbio
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5903874561071
  • EAN: 5903874561071
  • Wymiary: 29.1 x 11.9 x 7.6 cm