NOWOŚĆ Symbio Makaron z ciecierzycy muszla bezglutenowy 400 g Bio

Symbio Makaron z ciecierzycy muszla bezglutenowy 400 g Bio

Makaron wykonany z ciecierzycy pochodzącej z certyfikowanych upraw ekologicznych oraz wody źródlanej ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach.

12.99 zł

Cena za kg : 32.48zł

Dodaj do schowka

Opis

Makaron wykonany z ciecierzycy pochodzącej z certyfikowanych upraw ekologicznych oraz wody źródlanej ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach.

Składniki - Symbio Makaron z ciecierzycy muszla bezglutenowy 400 g Bio

Ekologiczna mąka z ciecierzycy, woda źródlana.

Wartości odżywcze

  • Wartość energetyczna 1297 kJ / 310 kcal
  • Tłuszcz 5,9 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
  • Węglowodany 44 g
  • w tym cukry 2,3 g
  • Błonnik 16 g
  • Białko 19 g
  • Sól 0,09 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Zagotuj dużą ilość wody aby makaron podczas gotowania pływał swobodnie (na całe opakowanie 4-5 litrów). Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 10-15 min, al dente 6-7 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą.

Dane producenta/dystrybutora

Look Food S.A., Al. Jerozolimskie 151 lokal 3 U, 02-326 Warszawa

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Symbio Makaron z ciecierzycy muszla bezglutenowy 400 g Bio

  • Producent: Symbio
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5902340979303
  • EAN: 5902340979303
  • Wymiary: 19 x 8 x 5 cm