Symbio Makaron z ciecierzycy świderek bezglutenowy 400 g Bio
- Symbio
-
5902340979327
W zestawie najtaniej >>
Opis
Makaron wykonany z ciecierzycy pochodzącej z certyfikowanych upraw ekologicznych oraz wody źródlanej ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach.
Szczegóły - Symbio Makaron z ciecierzycy świderek bezglutenowy 400 g Bio
- Producent: Symbio
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5902340979327
- EAN: 5902340979327
- Wymiary: 19 x 10 x 5 cm
Składniki - Symbio Makaron z ciecierzycy świderek bezglutenowy 400 g Bio
Ekologiczna mąka z ciecierzycy, woda źródlana.
Wartości odżywcze
- Wartość energetyczna 1297 kJ / 310 kcal
- Tłuszcz 5,9 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 1,1 g
- Węglowodany 44 g
- w tym cukry 2,3 g
- Błonnik 16 g
- Białko 19 g
- Sól 0,09 g
Sposób przygotowania i przechowywania
Zagotuj dużą ilość wody aby makaron podczas gotowania pływał swobodnie (na całe opakowanie 4-5 litrów). Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania (bulgotania). Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 10-15 min, al dente 6-7 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą.
Dane producenta/dystrybutora
Look Food S.A., Al. Jerozolimskie 151 lokal 3 U, 02-326 Warszawa
Dla mnie rewelacja. Smaczny, zdrowy, doskonały dla diabetyków , osób z hiperglikemią lub insulinoopornością