Sztuka fermentacji

  • 9788365442482
Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce! Przygotuj się na gorący trend kulinarny, który podbija magazyny kulinarne, programy śniadaniowe, prestiżowe restauracje i rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie. Podsycać atmosferę będzie...

59.92 zł

-25%

79.91 zł

Chwilowo niedostępny

Dodaj do schowka

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Tego lata zwariujemy na punkcie kiszenia wszystkiego, co nawinie się nam pod ręce! Przygotuj się na gorący trend kulinarny, który podbija magazyny kulinarne, programy śniadaniowe, prestiżowe restauracje i rozpala serca wszystkich tych, których pasją jest gotowanie. Podsycać atmosferę będzie specjalista w tej dziedzinie, światowy guru fermentacji – Sandor Ellix Katz i polskie wydanie Sztuki fermentacji!

Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso.
Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej.
 

Przeczytaj darmowy fragment książki