Targroch Agar-agar naturalna substancja żelująca 250 g

Agar, guma agar, morska żelatyna - pod takimi nazwami występuje substancja żelująca agar-agar. To jeden z tych produktów, o których wiele osób nawet nie słyszało, a i w sklepie niełatwo go dostać. Niepokój, a nawet niechęć, może dodatkowo wzbudzać fakt, że agar pozyskiwany jest z glonów, a na...
37,10
Cena za kg : 148.4zł

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 37,39 zł

Opis

Agar, guma agar, morska żelatyna - pod takimi nazwami występuje substancja żelująca agar-agar. To jeden z tych produktów, o których wiele osób nawet nie słyszało, a i w sklepie niełatwo go dostać. Niepokój, a nawet niechęć, może dodatkowo wzbudzać fakt, że agar pozyskiwany jest z glonów, a na etykietach spożywczych widnieje jako E406.

„Żelatyna” z morza

Agar-agar jest produktem całkowicie naturalnym, dlatego stanowi popularny zamiennik żelatyny w diecie wegan. Proszek ten pozyskuje się z krasnorostów wydobywanych u wybrzeży Japonii, a coraz częściej także innych zakątków świata. Zwiększony popyt na agar spowodowany jest jego ciekawymi właściwościami oraz większym niż kiedykolwiek wcześniej zainteresowaniem dietą roślinną.

Agar do gara!

W przeciwieństwie do swojego odzwierzęcego odpowiednika agar jest całkowicie bezbarwny i bezwonny. Po zastygnięciu może być wielokrotnie podgrzewany do postaci płynnej. Dodatkowo zawiera sporo błonnika i nie wymaga chłodzenia przygotowanej z niego potrawy w lodówce. Poza galaretkami, konfiturami i innymi słodkościami wykorzystuje się go także w farmaceutyce i kosmetyce, jako środek wspomagający odchudzanie oraz składnik preparatów pielęgnacyjnych.

Kraj pochodzenia: Chiny

Opakowanie 100 g zawiera 20 sugerowanych porcji.

Szczegóły - Targroch Agar-agar naturalna substancja żelująca 250 g

Składniki - Targroch Agar-agar naturalna substancja żelująca 250 g

Agar agar.

Wartości odżywcze

W 100 g, w porcji 5 g, %RWS* w 5 g:

  • Wartość energetyczna 1411 kJ / 336 kcal, 71 kJ / 17 kcal, 1%
  • Tłuszcz 0,3 g, <0,10 g, <1%
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g, <0,01 g, <1%
  • Węglowodany 73,2 g, 3,66 g, 1%
  • w tym cukry 3 g, 0,15 g, <1%
  • Błonnik 7,7 g, 0,4 g, -
  • Białko 6,2 g, 0,3 g, 1%
  • Sól** 0,26 g, 0,01 g, <1%

Możliwe naturalne odchylenia.

* RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.

Sposób przygotowania i przechowywania

Odmierzony agar wsypać do spodka lub kieliszka z niewielką ilością zimnej wody (najlepiej poniżej 20°C). Moczyć 10-15 minut. Zawartość wlać do przyrządzanej potrawy w momencie, kiedy zaczyna ona wrzeć. Mieszać często. Proszek powinien rozpuścić się całkowicie po maksymalnie 5 minutach.

Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Informacja alergenna

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Dane producenta/dystrybutora

TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn

Recenzje

Ocena 
Opinia potwierdzona zakupem

Thanks very good quality,and more cheaper than in my country,thanks for fast delivery.

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również




Zaoszczędź na wyprzedaży >>

Bestsellery - Produkty spożywcze i Delikatesy

Nowości - Produkty spożywcze i Delikatesy