Targroch Agar-agar naturalna substancja żelująca 250 g
- Targroch
-
5903229004994
-
1 dzień + czas dostawy
Opis
Agar, guma agar, morska żelatyna - pod takimi nazwami występuje substancja żelująca agar-agar. To jeden z tych produktów, o których wiele osób nawet nie słyszało, a i w sklepie niełatwo go dostać. Niepokój, a nawet niechęć, może dodatkowo wzbudzać fakt, że agar pozyskiwany jest z glonów, a na etykietach spożywczych widnieje jako E406.
„Żelatyna” z morza
Agar-agar jest produktem całkowicie naturalnym, dlatego stanowi popularny zamiennik żelatyny w diecie wegan. Proszek ten pozyskuje się z krasnorostów wydobywanych u wybrzeży Japonii, a coraz częściej także innych zakątków świata. Zwiększony popyt na agar spowodowany jest jego ciekawymi właściwościami oraz większym niż kiedykolwiek wcześniej zainteresowaniem dietą roślinną.
Agar do gara!
W przeciwieństwie do swojego odzwierzęcego odpowiednika agar jest całkowicie bezbarwny i bezwonny. Po zastygnięciu może być wielokrotnie podgrzewany do postaci płynnej. Dodatkowo zawiera sporo błonnika i nie wymaga chłodzenia przygotowanej z niego potrawy w lodówce. Poza galaretkami, konfiturami i innymi słodkościami wykorzystuje się go także w farmaceutyce i kosmetyce, jako środek wspomagający odchudzanie oraz składnik preparatów pielęgnacyjnych.
Kraj pochodzenia: Chiny
Opakowanie 100 g zawiera 20 sugerowanych porcji.
Szczegóły - Targroch Agar-agar naturalna substancja żelująca 250 g
- Producent: Targroch
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5903229004994
- EAN: 5903229004994
- Wymiary: 22.5 x 13 x 5 cm
Składniki - Targroch Agar-agar naturalna substancja żelująca 250 g
Agar agar.
Wartości odżywcze
W 100 g, w porcji 5 g, %RWS* w 5 g:
- Wartość energetyczna 1411 kJ / 336 kcal, 71 kJ / 17 kcal, 1%
- Tłuszcz 0,3 g, <0,10 g, <1%
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1 g, <0,01 g, <1%
- Węglowodany 73,2 g, 3,66 g, 1%
- w tym cukry 3 g, 0,15 g, <1%
- Błonnik 7,7 g, 0,4 g, -
- Białko 6,2 g, 0,3 g, 1%
- Sól** 0,26 g, 0,01 g, <1%
Możliwe naturalne odchylenia.
* RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
Sposób przygotowania i przechowywania
Odmierzony agar wsypać do spodka lub kieliszka z niewielką ilością zimnej wody (najlepiej poniżej 20°C). Moczyć 10-15 minut. Zawartość wlać do przyrządzanej potrawy w momencie, kiedy zaczyna ona wrzeć. Mieszać często. Proszek powinien rozpuścić się całkowicie po maksymalnie 5 minutach.
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja alergenna
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Dane producenta/dystrybutora
TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też:
Thanks very good quality,and more cheaper than in my country,thanks for fast delivery.