Targroch Agar-agar naturalna substancja żelująca 500 g

Agar, guma agar, morska żelatyna - pod takimi nazwami występuje substancja żelująca agar-agar. To jeden z tych produktów, o których wiele osób nawet nie słyszało, a i w sklepie niełatwo go dostać. Niepokój, a nawet niechęć, może dodatkowo wzbudzać fakt, że agar pozyskiwany jest z glonów, a na...
78,49
Cena za kg : 156.98zł

Produkt niedostępny

Dodaj do schowka

najniższa cena z 30 dni: 58,99 zł

Opis

Agar, guma agar, morska żelatyna - pod takimi nazwami występuje substancja żelująca agar-agar. To jeden z tych produktów, o których wiele osób nawet nie słyszało, a i w sklepie niełatwo go dostać. Niepokój, a nawet niechęć, może dodatkowo wzbudzać fakt, że agar pozyskiwany jest z glonów, a na etykietach spożywczych widnieje jako E406.

“Żelatyna” z morza
Agar-agar jest produktem całkowicie naturalnym, dlatego stanowi popularny zamiennik żelatyny w diecie wegan. Proszek ten pozyskuje się z krasnorostów wydobywanych u wybrzeży Japonii, a coraz częściej także innych zakątków świata. Zwiększony popyt na agar spowodowany jest jego ciekawymi właściwościami oraz większym niż kiedykolwiek wcześniej zainteresowaniem dietą roślinną.

Agar do gara!
W przeciwieństwie do swojego odzwierzęcego odpowiednika agar jest całkowicie bezbarwny i bezwonny. Po zastygnięciu może być wielokrotnie podgrzewany do postaci płynnej. Dodatkowo zawiera sporo błonnika i nie wymaga chłodzenia przygotowanej z niego potrawy w lodówce. Poza galaretkami, konfiturami i innymi słodkościami wykorzystuje się go także w farmaceutyce i kosmetyce, jako środek wspomagający odchudzanie oraz składnik preparatów pielęgnacyjnych.

Szczegóły - Targroch Agar-agar naturalna substancja żelująca 500 g

  • Producent: Targroch
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5903229005007
  • EAN: 5903229005007
  • Wymiary: 27 x 16 x 5 cm

Składniki - Targroch Agar-agar naturalna substancja żelująca 500 g

Agar.

Wartości odżywcze

 W 100 g

  •     Wartość energetyczna 336 kcal
  •     Tłuszcz 0,3 g
  •     w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,1g
  •     Węglowodany 73,2g
  •     w tym cukry 3g
  •     Błonnik 7,7 g
  •     Białko 6,2 g
  •     Sól 0,26 g

Sposób przygotowania i przechowywania

Na 1 szklankę płynu (np. soku owocowego) użyć 1 łyżeczki agaru. Agar rozpuścić w płynie o temperaturze 85 - 95 st.C. Galaretka zacznie tężeć w temperaturze około 30 st.C. W razie potrzeby galaretkę można ponownie rozpuścić. Podane proporcje są proporcjami orientacyjnymi. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Dane producenta/dystrybutora

"TAR-GROCH-FIL" Spółka Jawna T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.Drożdż, Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Inni Klienci kupili również