Targroch Babka jajowata łuska 250 g

Babka jajowata łuska Babka jajowata łuska jest naturalnym źródłem żelaza – które pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny. Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań...

9.99 zł

Cena za kg : 39.96zł

Chwilowo niedostępny

Dodaj do schowka

Opis

Babka jajowata pochodzi z rejonów słonecznej Hiszpanii, odnajdziemy ją jednak i w Polsce - głównie na łąkach. Ze względu na swój neutralny i mało charakterystyczny smak, w kuchni wykorzystywana jest często jako naturalny zagęstnik sosów, zup i płynów, dodatek do pieczywa lub posypka do sałatek.

Babka jajowata marki Targroch świetnie sprawdzi się w połączeniu z jogurtem czy mlekiem. Chętnie sięgają po nią osoby dbające o szczupłą sylwetkę i stosujące na co dzień dietę lekkostrawną. Włączając do swojej diety nasiona babki jajowatej, należy pamiętać o zwiększonej podaży płynów i wody - minimum 2 litry dziennie.

Babkę jajowatą Targroch można spożywać w formie napoju - wystarczy zalać 2 łyżeczki nasion letnią wodą, dokładnie wymieszać, po czym odczekać 5-6 minut aż nasiona babki jajowatej spęcznieją. Tak przygotowany płyn należy popić dodatkową szklanką wody.

Opakowanie 250 gram zawiera około 5 sugerowanych porcji do spożycia.

Targroch to bezpośredni importer żywności, działający na polskim rynku już od 1993 roku. W swojej ofercie posiada między innymi kasze, mąki, ryże, oleje zimnotłoczone, pasty do pieczywa, bakalie i orzechy i wiele innych. Targroch to firma ceniona przez konsumentów ze względu na wysoką jakość i przystępne warianty cenowe oferowanych produktów. Polecamy pozostałe produkty marki Targroch dostępne w naszym sklepie.

Babka jajowata łuska jest naturalnym źródłem żelaza – które pomaga w prawidłowej produkcji czerwonych krwinek i hemoglobiny.

Informacja o alergenach: produkt może zawierać śladowe ilości składników uczulających, takich jak: orzechy, gluten, migdały czy sezam. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Przechowywanie: Produkt należy przechowywać w miejscu suchym - z dala od wilgoci i promieni słonecznych.

Wartość odżywcza produktu w 100 g w porcji 50 g %RWS* w 50 g:

  • Wartość energetyczna 1483 kJ/ 353 kcal 7342 kJ/177 kcal 9%
  • Tłuszcz
  • -w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
  • 0 g 0 g
  • 0 g 0 %
  • 0 %
  • Węglowodany
  • -w tym cukry 88 g
  • 0 g 44 g
  • 0 g 17%
  • 0 %
  • Błonnik 75 g 38 g
  • Białko 0 g 0 g 0 %
  • Sól** 0,02 g 0,01g <1 %

**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu.
*RWS - Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Kraj pochodzenia: Indie

Dane producenta: TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J.,
Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn, tel. (14)66-36-104

Szczegóły - Targroch Babka jajowata łuska 250 g

  • Producent: Targroch
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5903229001573
  • EAN: 5903229001573

Opinie

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt