Targroch Babka jajowata łuska 250 g
- Targroch
-
5903229001573
Opis
Babka jajowata pochodzi z rejonów słonecznej Hiszpanii, odnajdziemy ją jednak i w Polsce - głównie na łąkach. Ze względu na swój neutralny i mało charakterystyczny smak, w kuchni wykorzystywana jest często jako naturalny zagęstnik sosów, zup i płynów, dodatek do pieczywa lub posypka do sałatek.
Babka jajowata marki Targroch świetnie sprawdzi się w połączeniu z jogurtem czy mlekiem. Chętnie sięgają po nią osoby dbające o szczupłą sylwetkę i stosujące na co dzień dietę lekkostrawną. Włączając do swojej diety nasiona babki jajowatej, należy pamiętać o zwiększonej podaży płynów i wody - minimum 2 litry dziennie.
Babkę jajowatą Targroch można spożywać w formie napoju - wystarczy zalać 2 łyżeczki nasion letnią wodą, dokładnie wymieszać, po czym odczekać 5-6 minut aż nasiona babki jajowatej spęcznieją. Tak przygotowany płyn należy popić dodatkową szklanką wody.
Opakowanie 250 gram zawiera około 5 sugerowanych porcji do spożycia.
Targroch to bezpośredni importer żywności, działający na polskim rynku już od 1993 roku. W swojej ofercie posiada między innymi kasze, mąki, ryże, oleje zimnotłoczone, pasty do pieczywa, bakalie i orzechy i wiele innych. Targroch to firma ceniona przez konsumentów ze względu na przystępne warianty cenowe oferowanych produktów.
Szczegóły - Targroch Babka jajowata łuska 250 g
- Producent: Targroch
- Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
- Model: 5903229001573
- EAN: 5903229001573
- Wymiary: 27 x 16 x 7 cm
- Powiązane tematy: Keto bułki z mąki kokosowej - przepis
Wartości odżywcze
W 100 g, W porcji 14 g, %RWS* w 14 g
- Wartość energetyczna 749 kJ / 178 kcal, 105 kJ / 25 kcal, 1 %
- Tłuszcz 0 g, 0 g, 0 %
- - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, 0 g, 0 %
- Węglowodany 11 g, 1,5 g, 1 %
- - w tym cukry 0 g, 0 g, 0 %
- Błonnik 66,4 g, 9,3 g, -
- Białko 0,4 g, 0,06 g, < 1 %
- Sól** 1,67 g, 0,24 g, 4 %
Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
Sposób przygotowania i przechowywania
Przechowywać w miejscu suchym w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Informacja alergenna
W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
Recenzje
Recenzje
Inni Klienci kupili również
Mamy też: