Targroch Babka jajowata łuska 500 g

Babka jajowata łuska Babka jajowata występuje w basenie Morza Śródziemnego, w północnej Afryce oraz zachodniej Azji, jest uprawiana w Indiach i Pakistanie. W naturalnym środowisku znaleźć ją można w Hiszpanii i na Wyspach Kanaryjskich. Zastosowanie Babka jajowata reguluje pracę jelit, reguluje...

20.28 zł

Cena za kg : 40.56zł

Dodaj do schowka

Opis

Babka jajowata łuska marki Targroch to produkt odznaczający się najwyższą jakością. Stanowi niezwykle bogate źródło błonnika pokarmowego. Zawiera również żelazo.

Babka jajowata wspomaga walkę z zaparciami, zawarty w niej błonnik pęcznieje po kontakcie z wodą, przez co wspomaga prawidłową pracę układu trawiennego.

Można używać jej do zagęszczania sosów lub potraw. To także świetny dodatek do zdrowych koktajli, jogurtów, musli, ryżu, a także zup. Łuski babki jajowatej to produkt wszechstronny kulinarnie, docenią go zwłaszcza osoby przebywające na diecie, prowadzące zdrowy i zrównoważony tryb życia.

Łuski babki jajowatej najlepiej spożywać wraz z posiłkami i napojami.

Opakowanie zawiera 500 gram produktu, co przekłada się na 10 sugerowanych porcji.

Należy przechowywać je w suchym i zacienionym miejscu oraz chronić przed wilgocią i działaniem szkodliwych promieni słonecznych. Po otwarciu zadbać o szczelne zamknięcie.

Produkt może zawierać śladowe ilości alergenów wykorzystywanych w zakładzie produkcyjnym - sezamu, migdałów, glutenu, orzechów czy dwutlenku siarki SO2.

Kraj pochodzenia: Indie.


 

Składniki - Targroch Babka jajowata łuska 500 g

Łuska babki jajowatej (Plantago ovata)

Wartości odżywcze

W 100 g, W porcji 14 g, %RWS* w 14 g

  • Wartość energetyczna 749 kJ / 178 kcal, 105 kJ / 25 kcal, 1 %
  • Tłuszcz 0 g, 0 g, 0 %
  • - w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g, 0 g, 0 %
  • Węglowodany 11 g, 1,5 g, 1 %
  • - w tym cukry 0 g, 0 g, 0 %
  • Błonnik 66,4 g, 9,3 g, -
  • Białko 0,4 g, 0,06 g, < 1 %
  • Sól** 1,67 g, 0,24 g, 4 %

Możliwe naturalne odchylenia.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.

Sposób przygotowania i przechowywania

Łuski babki jajowatej należy przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Nie popijać leków ze względu na możliwe interakcje.

Informacja alergenna

W zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy.
Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Dane producenta/dystrybutora

"TAR-GROCH-FIL" Spółka Jawna T.Krakowski, E.Drożdż, M.Kijowski, J.Drożdż Filipowice 161 32-840 Zakliczyn

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Targroch Babka jajowata łuska 500 g

  • Producent: Targroch
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5903229001177
  • EAN: 5903229001177
  • Wymiary: 29 x 18 x 8 cm