Targroch Cukier kokosowy 1 kg

Cukier kokosowy pochodzi z Indonezji i posiada niezwykle dobroczynne właściwości dla zdrowia. Stanowi świetną alternatywę dla powszechnie stosowanego białego cukru. Nadaje potrawom niezwykle oryginalny smak i aromat o lekko orzechowej i karmelowej nucie. Zawiera fosfor, wapń, magnez, żelazo,...

21.99 zł

-6%

23.49 zł

Cena za kg: 21.99 zł

Dodaj do schowka

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt
Cukier kokosowy pochodzi z Indonezji i posiada niezwykle dobroczynne właściwości dla zdrowia. Stanowi świetną alternatywę dla powszechnie stosowanego białego cukru. Nadaje potrawom niezwykle oryginalny smak i aromat o lekko orzechowej i karmelowej nucie. Zawiera fosfor, wapń, magnez, żelazo, witaminę C.
 
Ekologiczny cukier kokosowy można wykorzystać do:
  • pieczenia ciast, babeczek i innych wypieków
  • smakowitych i niebanalnych deserów
  • gofrów, naleśników
  • posłodzenia kawy, herbaty oraz soków
  • sosów (szczególnie tych na słodko)
Cukier kokosowy jest gotowy do użytku od razu po odpakowaniu. Można go stosować na surowo lub dodawać go do ciepłych dań i napoi.
 
Opakowanie 1000 g zawiera 100 sugerowanych porcji. Należy przechowywać je w suchym i zacienionym miejscu oraz chronić przed działaniem promieni słonecznych.
 
Informacja o alergenach: w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.
 
Kraj pochodzenia: Indonezja
 
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1598 kJ/ 382 kcal
Białko 1,1 g

Węglowodany

- w tym cukry

93,4 g

91,5 g

Tłuszcze

- w tym kwasy tłuszczowe

0,4 g

0,4 g

Błonnik 1,9 g
 
Firma Targroch w swoim asortymencie posiada bogactwo naturalnych produktów. W ofercie możesz znaleźć między innymi: bakalie, ziarna, pestki, ryż, kaszę, kawę, herbatę oraz wiele innych ekologicznych produktów.

TAR-GROCH-FIL T. Krakowski, M. Kijowski, E. Drożdż, J. Drożdż Sp. J., Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn, tel. (14) 66-36-104