Targroch Dynia cała w łupinie 500 g

Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. W kuchni znalazła zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa.

13.99 zł

-10%

15.55 zł

Cena za kg : 27.98zł

Dodaj do schowka

Opis

Dynia jest źródłem błonnika pokarmowego oraz białka. W kuchni znalazła zastosowanie jako przekąska, dodatek do musli, płatków śniadaniowych, pieczywa, ciast, sałatek warzywnych lub jako posypka do mięsa.

Składniki - Targroch Dynia cała w łupinie 500 g

Pestki dyni w łupinie.

Wartości odżywcze

W 100 g, w porcji 50 g, %RWS* w 50 g:

  • Wartość energetyczna 2444 kJ / 589 kcal, 1222 kJ / 293 kcal, 15%
  • Tłuszcz 45,8 g, 22,9 g, 33%
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone 8,48 g, 4,24 g, 21%
  • Węglowodany 12,7 g, 6,35 g, 2%
  • w tym cukry 11,3 g, 5,65 g, 6%
  • Błonnik 5,3 g, 2,65 g, -
  • Białko 28,9 g, 14,45 g, 29%
  • Sól 0,05 g, 0,025 g, <1%

Wartości podane dla produktu po wyłuskaniu.

Możliwe naturalne odchylenia.
**Zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie.
*RWS – Referencyjne Wartości Spożycia przeciętnej osoby dorosłej (8400kJ/2000kcal).

Sposób przygotowania i przechowywania

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Ostrzeżenia i pozostałe informacje

Produkt nie zawiera i nie jest wyprodukowany z genetycznie zmodyfikowanych organizmów. Firma posiada certyfikat HACCP.

Informacja alergenna

W zakładzie pakowane są również: sezammigdały, produkty zawierające gluten, różne orzechy. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Dane producenta/dystrybutora

TAR-GROCH-FIL T.Krakowski, M.Kijowski, E.Drożdż, J.Drożdż Sp.J. Filipowice 161, 32-840 Zakliczyn

Recenzje

Podziel się swoją opinią

Oceń produkt

Szczegóły - Targroch Dynia cała w łupinie 500 g

  • Producent: Targroch
  • Stan: nowy, pełnowartościowy produkt
  • Model: 5903229006677
  • EAN: 5903229006677
  • Wymiary: 31.0 x 21.0 x 9.0 cm